Çarşamba, Ağustos 08, 2012

Neden Sevmeyeyim

Arabanın kapısını kapadım sinirle. Beni hayal kırıklığına uğrattın Eray lafı ağzımdan birden çıkıverdi.Hiçbir lafın altında kalmadığı gibi bunun da altında kalmadı.Bana öyle baktı ki sonra da ekledi SENDE BENİ dedi.Ne yani hiç tanımadığım kadının yanına gidip affedersiniz ama oğlum sizinle arkadaş olup aynı masada oturmamızı istiyor demediğim için mi seni hayal kırıklığına uğrattım dedim.Hiç ses etmedi,benimle muhatap olmadı bile.

Yine kahve dünyasındayız azcık hava alalım azcık kahve içelim diye bir akşam gidiverdik. Eray dondurmasını yedi biz kahvemizi içtik Huşu içinde otururken yan masadaki çocuk geldi anne işte bu arabadan istiyorum dedi.Annesine Eray’ın oyuncağını gösterdiği an Eray hareketlendi çocuğun peşinden gitti.Bir iki dakika sonra anne arkakaşımın masasına gel, sandalye boş dedi.Gitmedim tabi..Yeni arkadaşının annesiyle arkadaş olmayınca o kadar insanın içinde bana kızdı,ağladı,sinirlendi,tepindi....Of ama ya sosyalliğinde bir sınırı olmalı. Mesela konuşmaları duyan arkadaşının annesi,babası ve masadaki birkaç kişinin suratları mahkeme duvarı gibiyse, küçücük bir çocuğa bir yarım tebessümü esirgiyorsa..... Aslında normal şartlarda yabancılarla iletişimde sorun yaşamayan küçük çocuk bile bu negatif elektriği hissettiyse o yüzden arkakaşıyla oynayabilmek için annesini de o masaya dahil etmek istiyorsa...İşte o insanlarla sosyalleşemezsin evladım demek istedim amma demedim tabi....Bir de yolunu gösteriyor tontalak bana meyaba deyip tanışacak mışım? Varsın bu nedenden ötürü hayal kırıklığına uğratayım onu eminim büyünce anlayacaktır beni:)

Bu aralar Tontalak ile olimpiyatlara takılıyoruz ve çok eğleniyoruz.Uzun atlama yarışlarını seyrederken dedim ki

-Sende atlamak ister miydim Eray’cım
-Ya düşürsem annecim ya üstüm kirlenirse

Anladım ben anlayacağımı çocuğumda sporcu ruhu yok.Başka bir gün kadınlar kategorisinde sırıkla atlama görüntülerini izliyoruz.Dedi ki bana

-Annecim sen de atla
-Yok Eray’cım ben atlayamam,yapamam
-Başarabilirsin annecim
-Yok Eray nasıl başarayım,yapamam
-Denemelisin annecim,bir kere dene
-Eray’cım yapamam
-Sende gızsın(kızsın) başarabilirsin:) (kadınlar kategorisi olduğu için sadece kızların sırıkla atlattığını zannetti tontalak)

Bu aralar aklı fikri hinlikte..Dün öğlen seramik,ufak bir vazo kırmış tontalak.Resim tahtasının önüne koyardım onu, boya kalemlerini de içine atardım derli toplu dursun diye. Neyse annem görmemiş olayı kırılmış bir şekilde işte.Ağlamaya başlamış hemen anneannesine babacım bana çok kızacak demiş. Annem yanlışlıkla olduysa baban kızmaz dediyse de inandıramamış tontalağı.Yatak odasına gidip bir süre oturmuş sonra anneannesine bir fikrim var anneannecim diyerek planını açıklamış

-Anneannecim bana karton,yapıştırıcı ver
-ne yapacaksın onlarla
-Kutu(vazo) yapcam birde sulu boya ile boyarsak tamam:)

Akşam babasından yaptığı hareketlerinin sorumluluğu alırsa, yalan söylemeyip dürüst olursa,bla bla bla..... Uzun bir nutuk dinledik tontalak sayesinde.

Bu aralar ise oyuncaklarını toplamamak için inanılmaz direniyor ve sen topla annecim diyor. Nedenini sordum..Bana çok yorgunum dedi. Yorgun musun ne yaptın da yoruldun Eray’cım..

-Oyuncaklarımla çok oynadım,çok yoruldum annecim

Ha bu arada sorulara soru ile karşılık vermeyi de öğrendi.Babasının haftasonu nöbeti olduğu gün işyerine getirdim tontalağı.İş arkadaşımız Eray’ı görünce çok sevindi ve bir soru sordu,hay sormaz olaydı

-Babanı seviyor musun Eray
-Babamı neden sevmeyeyim:)

Not:Bu aralar  yeni gelen kişiye işleri öğretiyorum.O yüzden bloguma yazamıyorum, blogları okuyamıyorum:(

17 yorum:

Nil dedi ki...

bu kahve dünyası sizde epey anı biriktireceğe benziyor Aylam :D bizimkinin olmadığı kadar sosyal Eray :D

Eray'ım, kirlenmek güzeldir :D titiz oğlum benim.

Senin evde yaptığın iş görünmeyebilir ama Tontalak'ın oyuncaklarıyla oynayıp yorulması gözden kaçmamalı. lütfen.

annesiningülü dedi ki...

bu tontalakların bir şey yapınca bana çok kızacaklar ağlamaları yok mu? kızsak bari bir günde boşuna ağlamasalar :D

Cebimdeki renkler dedi ki...

Eray da pek hazırcevap Ayla' cım giderek daha da gelişiyor bu konuda üstelik. Kahve dünyasında yaşadığınız olayda neler hissettiğini o kadar iyi anladım ki bu aralar ben de buna benzer karşılaşmalar yaşıyorum akşamları parka çıktığımızda... Lara' ya uzun uzun bakıp ardından ben de onlara gülümseyerek bakarken somurtarak kafasını çeviren anneler mi ararsın yoksa çocuklarına gülümsediğim ve karşılığını aldığım ancak kendilerine baktığımda duvara tosladığım anneler mi...

Sibelbek dedi ki...

sen de yani hiç sosyal değilsin Ayla! sana diyorum, biz Eray'la önce bir cafede yan yana masalarda tanışalım. beni eve davet etsin, ben de geleyim :))))

Selcen dedi ki...

:))) olimpiyatlar süpermiş, bizde de her çıkan sporun ardından ben de onlar gibi ata binceem, ben de onlar gibi yüzcem hadi havuza gidelim, ben de onlar gibi zıplıcam... mevcut. Bakalım sporcu mu olacak bizim kız :)

Ayla dedi ki...

Nilhan çok sosyal çok ama o gün ilk defa çekindiğini gördüm.Çocuğun yanına gitmek istiyor ama gidemiyor inanılmaz suratsızlardı naptı sen annesine meyaba de dedi,boş sandalye var oraya otur dedi:))


Bir çocuk için çok yorucu olmalı yani oyuncaklarla oynamak:))

elif-kayra dedi ki...

olsun sen yaz biz okuruz
eray yine süpersin

Ayla dedi ki...

Bahar biri görse çocuğun o halini ne düşünür acaba demekten kendimi alamıyorum.Aslında çok iyi biliyor dökülen,saçılan,kırılan birşey olduğunda kızmadığımızı(kasıtlı olarak değilse tabii)

annesiningülü dedi ki...

ah canım bilmez miyim o halleri??? :D
alem bizim çocuklar

nil dedi ki...

Meyaba deseydin sen de Ayla'm.
Başalabililsin Ayla'm
Kötü Ayla olma bak Ayla yoksa Eray da olur.
Bi fikyim val, babama söleme ama dendiğinde neden diye sorma Ayla'm

Offff helşeye yeden yeden diyosun denir

Öylen bunlalı Ayla'm...

:))))) Bizim evin halleri, sizin evin halleri...Öperim.

Ayla dedi ki...

Ülker ne bilim şöyle bir başıyla selamlamak,yarım da olsa tebessüm etmek çok mu zor hep merak ederim.Eray'ın konuşmalarını duyuyorlar düşün bence söyledikleri çok da komik.Lakin ya azcık yumuşa be kadın şöyle kafamı kaldırdım yok kadın hiç oralı olmadı ama Eray tanışmadığımız için çıldırdı:))

Ayla dedi ki...

Sibel çok güzel bir plana benziyor.En azından duvar gibi insanlarla karşılaşmak zorunda kalmam neden olmasın:))

Ayla dedi ki...

Selcen en azından kızının ilgisi,merakı var gibi görünüyor o yüzden neden olmasın.Eray su sporlarına acayip ilgili.Yüzmeyi,suyu çok sevdiği için olmalı.Eğer binde bir ihtimal sporcu olursa su sporları ile ilgili olur

Ayla dedi ki...

Elif keşke vakit bulabilsem ama gün içinde vakit bulamıyorum ki. Ha bu arada size güldüm Eray'da evi terketmeye kalktı dün yazacağım az sonra:))

Ayla dedi ki...

Nil döz veriyorum öylenmek için çaba göstereceğim.Başalabilirim gibime geliyor sen ne dersin..oğlum tanımadığım insanların masasına nasıl gideyim diyorum o da bana meyaba dersin diyor..Çocuklu hayatım olunca fıkra okumuyorum artık hayatımız onlarla fıkra olmuş bizim:))

Ayla dedi ki...

Bahar annem anlattığında içim cız etti benim.Annem dedi ki öyle dolu dolu ağladı ki..Biz bu çocuga böyle düşündürmek için ne yaptık diye kendimi sorguluyorum:(((

BALLI LOKMAM dedi ki...

Eray harikasın, maşallah:))))