Cuma, Haziran 29, 2012

Beyin Fırtınası:)


Bazen kullandığı bir kelimeyi anlayamıyorum tontalağın.Anlamadığım içinde öflüyor pülüyor sonra da anlayamadığım için çok şaşkın bakıyor.Hani sen silelestopu nasıl bilmezsin der gibi.

-Annecim silelestop alır mısın?
-Silelestop mu?Eray’cım silelestopun ne olduğunu anlayamadım ben
-Silelestop annecim silelestop(bilmediğim için sesindeki hayal kırıklığını da ekleyin cümlenin sonuna)
-gerçekten anlamadım Eray,gel başka türlü anlat oyununu oynayalım.Şimdi silelestobun ne olduğunu başka nasıl anlatırsın?
-Immm ay’a bakarız bu şekilde (tek elini yuvarlak yapıp içinden aya bakıyor diğer göz kapalı)
-Haa anladım gibi sanki(tabiki anladım da lafı uzatıyorum)başka nasıl anlatırsın
-Korsan gibi
-Korsanlardan mı kullanıyor bu silelestopu
-Evet

Doğrucu başı devreye girdi hemen korsanlar teleskop kullanmaz Eray onlar dürbün kullanır dedi.Yani bizim beyin fırtınamızın büyüsünü bozdu babası.Eray ise kullanır diye diretti. Aralarında hoppss kavga çıktı ben arada kaldım yine.Sonra ortalık sakinleşince

-annecim silelestop alır mısın?
-Teleskop mu ?ne yapacaksın peki
-ay’a ,yıldızlara bakcam.
-tamam alacağım ama hemen değil

Böylece doğum gününde ne alacağım belli oldu:)

Bu başka türlü anlat oyununu çok seviyorum ben.Hem sohbet etmek için konu açılmış oluyor hem oğlumla beyin fırtınası:)şey ettiriyoruz hem de Eray derdini anlattığı için çok rahatlıyor.

-annecim bana pitek verir misin?
-Pitek mi?Eray’cım hadi gel başka türlü anlat oyununu oynayalım.Piteği başka türlü nasıl anlatırsın tontalağım:)

Fotoğrafın sırrı:Parka gittik ailecek parktaki iki kız ip atlıyordu, arkadaş bulmakta hiç zorluk çekmeyen tontalak dedi ki?Gızlar beraber oynayalım:)Saolsun gızlar oğlumu aldılar oyuna.Eray gızlarla birlikte ip atladı ayy pardon hiç atlayamadı diyecektim.Sadece yavru fil gibi zıpladı ama pardon ya filler zıplayamazdı di mi?

Ha pitek mi? Şimdi kimseyi merakta bırakmayım pitek=pipet.Eray’ın anlatmak için kullandığı anahtar kelime ayran,içmek,hüpppp(içine çekmek) idi.Düşündüm de tekrar evet evet bu oyunu ben çok seviyorum gerçekten ama en çok da yavru filimi:)

15 yorum:

abide berkman dedi ki...

Çok tatlı :)) Beyin fırtınasını sevdim bende uygulayacağım yalnızca betüş'le muhabbete girersem hiç usanmadan soru sorar.Bende fırtınalar esmeye başlar :))

Nil dedi ki...

Ben kızımla bu oyunu hiç oynamayamayacağım sanırım Aylacım. Ama anlattığın kadarıyla gerçekten zevkli bir oyuna benziyor. En azından çocuğun düşünmesini sağlıyorsun. Kendini ifade etmesine fırsat veriyorsun.
Ama benim zillinin cümleleri kendinden büyük.

nil dedi ki...

Teniskop o bizde :))) Ben okurken pilates topu sandım korsana kadar :)) Ama Erol 'a aşkolsun ben de hah tamam teleskop dedim, dürbünmüş olsun,onların kullandıkları,ayrıca ben kaplanın dişi aslan olmadığını da yıllar sonra hayretle aile ortamında açıkladığımda gülmüşlerdi bana, ha birde anneme yan altımızdaki adam balkondan sigarasını attı diye anlatırken annem nasıl yan daire hangi balkon dedi, sinirlendim ya işte bizim mutfak balkonun yanına altına denk geliyor, altımızda değil yanımızdaki dairenin altındakiler dedim. Annem babam güldüler, bizim evin mutfak balkonunun yanındaki balkondan el salladılar bana kahkaha atarak, şimdi yazarken gülüyorum ama meğer mutfağın yanındaki balkon yan dairenin değil bizim çamaşır balkonumuzmuş

Uzun lafın kısası ben de oynuyorum bu oyunu Berk ile gördüğün ve okuduğun üzere ama dediğimi anlamak için annem hala oynuyor benimle :P

Esra dedi ki...

Ben Eray'ın gızlar demesine hastayım en çok :)
Aylam oyun süper, eğlenceli olduğu kadar faydalı da bence, çocuğu düşünmeye, yeni kelimeler üretmeye ve cisimler arasında ilişki kurmaya zorluyorsun, hakikaten beyin fırtınası yapıyorsunuz yani.

Bizimki az daha büyüyünce sizi taklit edebiliriz değil mi :)

Nil dedi ki...

Nilim sen hep böyle kal be. Bayılıyorum ben içindeki çocuğa

Sibelbek dedi ki...

ah o bana anlatsa anlatsa da ben onu hiç anlamasam ama hayran hayran seyretsem...

Unknown dedi ki...

gızlarları demesi çok güzel :)))))))
bizde ben anlıyorum anlıyorum başka ihtimal yok çünkü eşim hı hı deyip olayı içinden çıkılmaz bir hale sokabiliyor:)
Gecenler de teleskopun fiyatı düşmüş marketten bizde heves ettik aldık geldik kuracağız bir teferruat sorma neyse kurduk bakalım diyeceğiz bakamıyoruz çünkü bizim oturduğumuz yer site ve bloklar birbirine çok yakın benim maksadım gökyüzüne bakmah ama teleskopun başını pencereden çıkarıp utandığımdan millet yanlış anlayacak diye geri çekiyorum.Baktık olacak gibi değil perdenin arkasından gizli gizli baksam yıldızlara daha fena gizli bir iş yapar gibi:) en sonunda topladık geri verdik:))yani diyeceğim o ki bizim kursağımızda kaldı umarım siz tadını çıkarırsınız.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Çok güzel bir oyunmuş gerçekten Ayla' cım. Esra gibi ben de bir kaç sene sonra oynamak üzere kaydettim aklıma :) Bu arada bu kelimeleri biryerlere kaydediyorsundur dimi Ayla, gerçi yazılarında geçiyor kayda ama Berkce gibi Erayca da bildiğin başka bir dil işte :)

Ayla dedi ki...

Abide Eray'da çok soru sorar cevap vermek sıkıntı değilde soruyu onun anlayabileceği şekilde basite indirgemekte zorluk çekiyorum resmen zıp zıp zıplıyorum:)

Ayla dedi ki...

Nilhan dilinin gelişmesine de yardımcı oluyor hem bu oyun.Biliyorsun geç konuştu o yüzden oyunlarımız dile yönelikti sonrada bırakmadık zaten bu tür oyunları diğer oyunlardan daha çok seviyorum:))

Ayla dedi ki...

Nil ilk yorumunu okuduğumda çok gülmüştüm sabah yine okudum çok güldüm.Yan alt balkondan sigara attılar ha:))Bizde annem değilde Erol oynar benimle bu oyunu ayrıca dalgasını geçtiği için de çok sever..

Ayla dedi ki...

Esra çok faydalı oluyor sıraladığım sebeplerden ötürü..Eminim Canboda sevecek bu oyunu.Esra ben de o gızlar demesinin hastasıyım birde kendinden emin söylemesi yook mu:))

Ayla dedi ki...

Sibel:)))çok konuşur ama birde sevdiği kişiyi hiç bırakmaz haberi ola..

Ayla dedi ki...

Sezobigo Allahtan biz en üst kattayız ve teras var o yüzden bizde sıkıntı olmayacak gibi hoş evler yakın birbirine.Birde Eray başka evlere bakmayı keşfederse o zaman bak halimiz yaman.O zamanda bir süre ortalıktan kaldırırız doğrusunu yapana kadar:))İnşallah eğlenir almayı çok istiyorum bakalım...

Ayla dedi ki...

Ülker aslında yazıların arasına serpiştiriyorum ama düzenli kaydettiğimiz söylenemez eskiden yazardım bana bu ara boşladım çokca:))Ama silkelenme zamanı dedim haftasonu Eray'la ilgili daha çok yazacağım çünkü unutuyor insan..