Çarşamba, Ekim 05, 2011

Torunum şişman olduğu için mi......


Sen ne yaparsan yap Ayla gün gelecek benim için ne yaptınız diye yüzümüze haykıracak biliyorsun değil mi dedi Erol.Gülümsedim.Eğer babasına ve teyzesine çekerse evet bu lafı kesinlikle bize söyleyecek yok annesine çekerse asla bu sözler ağzından dökülmeyecek.

Söylemedim hem de asla.Peki düşündüm mü en çaresiz kaldığımda bakın bunu hatırlamıyorum. Hatırladığım sadece ablam bu lafı her anneme söylediğinde benim canım inanılmaz yanardı ben böyle oluyorsam eğer acaba annemin içini bu laf nasıl dağlardı.Bence anneye-babaya edilecek en ağır söz bu ‘bugüne kadar benim için ne yaptınız’.O yüzden ergenliğin dibine vurduğum dönemde bile etmedim bu lafı.

Herkes kadar bende oğlum için en iyisini istiyorum.Araştırıyorum,okuyorum,bir bilene soruyorum aklımda soru işaretleri kaldıysa eğer uzmanına gidiyorum.Bunun nesi kötü.Bazı insanları bu özelliğim bilmiyorum nedense rahatsız ediyor neyse konumuz onlar değil, biz onları rahatsızlıkları ile yalnız bırakıp yazımıza devam edelim.

Bir süre önce yazmıştım bir karar verdik ve konuşma terapisine gideceğiz diye.Evet dün 11.00 de randevumuz vardı saat 09,45 da yola çıktık.Biliyorum o semti trafik inanılmaz kalabalık(tır).Öyle de oldu trafik felç randevuya geç kaldık.

Durun durun olmadı baştan anlatayım.Erol siz inin yürüyerek benden önce gidersiniz dedi.Ama ben ama ben diye diye tontalak ile arabadan indim.Resmen çocuğumla yalnız kalmaktan korktum çünkü  başıma neler geleceğini adım kadar biliyordum.

Çok az yürüdükten sonra demez mi offf anne ben çok yoruldum.Kucağına al diye tepindi, oğlum olmaz diyorum çocuk Nişantaşı’nın orta yerinde nasıl tepiniyor.Aldım evet 19 kilo 105 cm çocuğu kucağıma yürüyorum hem yürüyorum hem kendime kızıyorum.Sen çocuğu doktora getiriyorsun kadın kimsenin gün içinde seni podyumlara çıkaracak halleri de yok eeee ne diye giyersin böyle elbise ,böyle topuklu ayakkabı diye.

Tarif edilen alışveriş merkezine geldik bir ayakkabı mağazasının karşısı demişlerdi ama o yok ee ne yaptım merkezi arayacağıma çok akıllıca bir iş yapıp bir insan evladına danıştım.Aaaaa apla ters yoldasın o kapandı şuradan gitcen buradan gitcen biraz yol var ama dedi mi beni yolumdan etti mi. Sorgulamadım hiç zaten tontalak canımı burnuma getirmiş kuzu kuzu tarif edilen yola gitmeye başladım.

Tontalak hala kucakta bu sefer hafif yokuş yukarı çıkıyorum yok ben ömrü hayatımda böyle terlediğimi bilmedim.Dere tepe düz gittikten bir süre sonra yahu dedim dur ben şu merkezi arayayım. Aradım geç oldu ama aradım sekreter hanım demez mi siz o alışveriş merkezine kadar geldiniz de o ayakkabı firmasını görmediniz mi?Gerçekten mi?gerçekten mi? bilmem kaç kere tekrarladı. Meğersem ben ilk gittiğimde alışveriş merkezinin arka kapısına gelmişim, doğal olarak görmedim hayda şimdi yine aşağıya.

Durdum önce Eray’ı kucağımdan indirdim.Şimdi şuracıkta bir höykürsemmm imdatttt diye acaba kim tanır beni aslında hiç kimse ama yok dedim Eray'ımı korkutmayayım.Yine aldım kucağıma gerisin geriye ön kapıya geldim koca koca harflerle yazılı ayakkabıcıyı gördüm peki kiminle karşılaştım tabiki Erol’la .Benden önce gidersin dedi ya aynı anda girdik, yukarıya çıkana kadar sana ben inanamıyorum Ayla, sana ben inanamıyorum Ayla dedi durdu.Yani bana savunma hakkı bile tanımadı.Tanısa diyeceğim sayın hakim bey ben herzaman ki gibi masumum arka kapıda durmuşum sonra benden çok daha akıllı biri geldi rotamı çevirdi diyeceğim ama yok adam mır mır mırr

Girdik kayıt bile yapmadan apar topar yallah terapistin odasına attılar bizi.(sebebi sonra belli oldu). Kadın hızlıca giriş yaptı.Bir yandan Eray’ın önüne oyunlar koyup konuşturuyor bir yandan bizden bilgiler alıyor ama ben o ara iptal.Öyle terledim öyle yoruldum ki doktor hanım bana peçetenin kutusunu verdi anlayın yani.Kuzum da her sorulana nasıl da cevap veriyor kısa cevap veriyor ama veriyor maşallah yavruma.

Kadın her seferinde soruyor bunu yapıyor muydu ?evet.Peki bunu yapıyor muydu?evet :) 35 dakika sonra dedi ki terapi bitti aynı filmlerde ki saatine baktı siz geç kaldınız dedi terapi saatini uzatamıyoruz.Aynen cezalandırır gibi.

Müşteri mi desem, hasta mı desem bilemedim aslında bir sonraki randevu sahipleri de geç kalmıştı, uzatabilirdi ama uzatmadı.Bir de diyorum ki içten içe ahhh o kadıncağızın başına kimbilir neler geldi de geç kaldı (iç ses der ki; empati denen şeyi sen mi icat ettin be kadın) Neyse dedi saatine baktı yine şöyle bir toparlayalım.Eray da nörolajik, işitsel, algısal, cartsal, curtsal bir problem olduğunu düşünmüyorum hatta algısı çok iyi(iç ses der ki zaten bunu biliyorduk size söyledik ne yani onca parayı bunu bize demeniz için mi verdik).Yaptığım gözleme göre Eray’ın evet ifade edici dilde sorunu var ama beklenebilir,terapi alacak kadar değil dedi.

Yani bakkal Hüsmen amcanın ,bujiterici Nebahat hanımın, manav Abdülrezzak bey’in yani konunun komşunun kısaca uçan kuşun söylediğini doktor bize söyledi 'biraz daha beklenebilir’.Gel buradan yak şimdi.Sonra devam etti şimdi ben size terapi alması gerekiyor desem hem paranızdan hem zamanından kayıplar olacak hiç etik olmaz dedi.Şöyle yapalım geç kaldığınızdan ötürü(iç ses der ki ;her seferinde dam dam dam kafamıza vurmasa olmaz)bazı yapmam gerekenleri yapamadım bir kere daha gelin onları yapalım sonra oturup ne yapabiliriz konuşalım.Ya arada bir terapi yaparız ya da hiç yapmayız eve egzersiz veririm bunların egzersizleri var onlar üzerinde çalışırsınız çünkü sürekli bir terapi desem inanın etik olmaz dedi(iç ses der ki;görende kadına yalvarıyoruz ne olurrr çocuğuma terapilerini bahşet diye)Ama bir yandan da diyor ki bazı uygulayacağım oyunlar vardı onları yapamadım yine de belli olmaz.(iç ses der ki; ben bu işten anladıysam Arap olayım)

Haftaya gitmek konusunda anlaştık doktordan çıkarken dedim ki eee ne oldu şimdi Erol diye.Yani kalkıp biri sorsa bu konuşma terapisti ne yapar dese kem küm eder inşallah bu sorunuzu haftaya cevaplayabilirim diye geçiştiririm ya neyse

Not:Latife bir yana kadın ne yapacak hiç tanımadığı bir çocuk tabiki önce ilk seferde onu tanıyacak, veriler toplayacak artık haftaya önümüzdeki maça bakacağız:)

Not:Erayımın dedesi yani babam doktordan çıkışta sorar ‘kızım ne yaptınız ne dediler’.Ayla cevaplar ‘baba yaaa vallahi bende bilmiyorum bence bekleyelim dediler ama egzersizleri varmış onları yapacak mışız demeye kalmadan ne yani torunum şişman mıymış ki egzersiz veriyorlarmış.Şişman olduğunu düşündükleri için mi oluyormuş? Yok öyle bir şey torunum şişman değil diye konuşurken o ara gülmekten ben off oldum:)

21 yorum:

Sibelbek dedi ki...

haftaya şu doktorla bence "ne etiktir, ne değildir?" tartışması yapın. Eray kendi çözer kendi sorununu zaten, ki ortada bir sorun da yok ;)

Adsız dedi ki...

Ben bu işten hiçbişey anlamadm Ayla,haftaya anlarım inş.





Nurcan

Ayla dedi ki...

Sibel doktorda öyle dedi zaten Eray da ilk gözlemime bakarsak bir sorun yok,bazı çocuklarda bir süre biz beklemekten yanayız dedi.Dur bakalım haftaya neler olacak....

Nurcan tam olarak bizde ne yapacağımızı anlamadık.Şöyle bir düşündüğümüzde ilk görüşmenin böyle geçmesi normal dedik Erol ile.Çünkü oyun oynayarak ne kadar konuşuyor nasıl konuşuyor onu gözlemledi.Neleri alıyor neleri almıyor onlara baktı.Bu görüşme biraz da Eray'ı tanıma görüşmesiydi.Haftaya tam olarak karar verecek,aslında sonradan düşündüğümde çok da mantıksız gelmedi yaptığı.Haftaya anlayacağız inşallah hep birlikte:))

Nil dedi ki...

dede beni bitirdi. yorum yok :)

benim kızım da kilolu ama anneme göre bişey yemiyor :)hatta ona göre yüzü süzülmüş son zamanlarda.

Ayla dedi ki...

Yaa Nilhan bak nelerle uğraşıyorum o yüzden bende yorum yapamıyorum:))

Nilhan ne olacak bu annanelerin hali bilmem taktı okula.Çocuk okula başladığından beri süzüm süzüm süzülmüş.Okulda kaldığı zamanki arayı kapatmaya çalışıyor ha bir gayret ne yemekler yapıyor.Gerçekten yemeyen çocuk olsaydı var ya neler ederdi bize.

elif-kayra dedi ki...

:))
sibel'e katılıyorum ortada sorun yok eray çözer,
ama dedeye çok güldüm gerçekten :))

Ayla dedi ki...

Elif inşallah haftaya da bekleyelim biraz daha derseler bekleriz bir şey olmadığını bilelim de yolumuza devam ederiz.

Çok güldüm ben de bir de dedenin tonlamalarını,şaşkınlığını bir duysan:))

seda dedi ki...

canım ne diyim bilemedim ama ben ce olumsuz bir haber alıp çok çok üzülmektense haftaya kalması iyi olmuş..hem seninde yazdığın gibi bu hafta eray'ı tanımış oldu..haftaya daha güzel şeyler söyler inşallah..en kısa zamanda da çözülür bu mesele..

Ayla dedi ki...

Seda aslında biz bu görüşmeden sonra kendimizi ailecek iyi hissediyoruz,haftaya da inşallah olumsuz bir şey duyacağımızı beklemiyoruz.Yinede tedbiri elimizden bırakmamak için gidiyoruz.Bekle denilirse bekleriz yani kafamız rahat bir şekilde bekleriz önceki durum ile arada dağlar kadar fark var.

seda dedi ki...

içinizin rahat olması her şeyden daha güzel..sizin adınıza ben de inan çok sevindim.inşallah yavrularımız en kısa zamanda doğru düzgün konuşurlar da hepten rahatlarız:-))

Ayla dedi ki...

Seda inşallah inşallah inşallah:)) Bugün belkide iyi günümdeyim:)Güzel düşünelim güzel şeyler olsun.Sinerji sinerji sinerjiiii

hypo dedi ki...

ne kadar para verdiniz?

Ayla dedi ki...

Birazcık verdik...Fiyatlar böyle merkezlerde hemen hemen aynı gibi.Şimdi söylersem biliyorum ne söyleyeceğini en iyisi birazcık verdik demek.

hypo dedi ki...

yok bir şey demeyeceğim. ne kadar verdiniz?

Ayla dedi ki...

Bir seans 220 ytl.

hypo dedi ki...

bak gördün mü bir şey demedim
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Ayla dedi ki...

Saolasınn...

annesiningülü dedi ki...

Bir dahaki seansa dedeyle gidin :)

Ayla dedi ki...

Bahar aslında br daha ki seansa annaneyi veya babaanneyi getiremez misiniz diye sordu?Yani tontalağın zamanının büyük çoğunluğunu geçiren insanları tanımak istermiş:)Bende onlar gelirse size terapi falan yaptırmazlar ki dedim:)Babam aklıma gelmemişti hiç dur galiba iyi fikir...

didem dedi ki...

Konusma seanslari burada da cok yaygin olan birsey. Eminim kisa surede hallolacak birsey. Sonucta faydasi var zarari yok

Ayla dedi ki...

Evet didem inşallah bizde öyle umut ediyoruz hem denesek kaybedecek neyimiz varki dedik