Çarşamba, Ocak 02, 2008

Süpriz Kurabiye

Daha önceden denediğim ve tadını beğendiğim sürpriz kurabiyeyi yılbaşı ertesi tekrar yapıp ekledim. İlk yaptığımda blogum yoktu, sağolsun canım arkadaşım fulya yapılışını tek tek resimleyip mail atmıştı. Kurabiyeyi yapıp işyerine getirdiğimde herkes çok beğenmişti. Geçmişte denediğim tarifleri ise vakit buldukça tekrar yapıp ekleyeceğim ama doğrusunu söylemek gerekirse çok üşeniyorum:) çok. Gelelim tarife;

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr.) oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 yumurta
1 türk kahvesi fincanı süt
İçi için 1 su bardağı damla çikolata
Üzerine serpmek için kako+pudra karışım

3 su bardağı un, pudra şekeri ve vanilyayı hamur yoğuracağınız kapta karıştırın. Yumuşak margarini küçük parçalara ayırıp ilave edin ve pütürlü bir karışım elde edene kadar elinizle mıncıklayarak karıştırın. Süt ve yumurtayı ekleyip kolay şekillenen yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışıyorsa yarım su bardağı daha un ilave edebilirsiniz.Hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirip merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.

Bir su bardağı yardımıyla resimdeki gibi daireler kesip içlerine birer çay kaşığı damla çikolata koyun. Hamuru kapatıp elinizde yuvarlayarak top şekli verin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler sıcakken üzerlerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri+kakao karışımından serpin.

NOT: İsterseniz tüm hamuru merdane yardımıyla açıp bardakla kesebilirsiniz, isterseniz portakal büyüklüğünde parçalar koparıp(ben öyle yaptım) açabilirsiniz.
Afiyet olsun

3 yorum:

ebruakin dedi ki...

Selamlar Ayla Hanım,
Tarifleriniz de, fotoğraflarınız da çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Size de, sevdiklerinizle birlikte çok mutlu bir yıl dilerim.
Sevgiler...

Ayla dedi ki...

Sevgili Ebru beğenmenize çok sevindim.Tam da evde milföy ve sosis var onları değerlendireyim derken sitenizdeki sosisli börekleri gördüm,ellerinize sağlık

Fulya dedi ki...

nefis görünüyorlar.Ellerine sağlık.
Diğer tariflerinde çok güzel