Pazartesi, Kasım 05, 2007

Fırın Sütlaç

Haftasonu misafirim gelecekti bu nedenle sürekli aklımda olan fırın sütlacı yapmaya karar verdim. Fırına dayanaklı kapları bir türlü fırsat bulup alamadığım için evde bulunan alüminyum kaplarla şimdilik idare edeyim dedim.

İlk defa sütlaç yapacağım için internette uzun bir arama yaptıktan sonra sürekli takip ettiğim ve çok beğendiğim Mekanımız Mutfakta bulunan tarifi beğendim. Sütlaç benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Bence bu tarif için pirinç miktarı çok fazla idi. Zaten sitede tarifi Oktay ustadan alındığı aslında orjinal tarifte 3 yemek kaşığı pirinç kullanıldığı ,kendisinin de 4 yemek kaşığı kullandığını yazmış. Ama bence pirinç miktarını azaltmakta fayda var.

Annem koyu olduysa neden biraz daha süt eklemedin dedi. Gerçeği söylemek gerekirse hiç aklıma gelmedi:) Mutfakla haşır neşirliğim yeni başladığı için bu püf noktaları da yavaş yavaş öğreneceğim inşallah:) En yakın zamanda fırına dayanıklı kaplardan alıp bu tarifi tekrar deneyeceğim.
 
 

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Ara ara firin sutlac fotografina bakiyorum. Cok guzel gorunuyor. Uzun zamandir yemedigim bir tatli bu. En son generalin catisi altinda 'Ozen' in firin sutlacini hatirliyorum. Onlar da baska bir yere yaptiriyordu dimi o tatliyi. neyse:) Hanimignecim ben bu tarifi denemek istiyorum ama hem kucuk firin kaplarina ihtiyacim var hem de senin ikinci denemeni bekliyorum :)
fulya

Ayla dedi ki...

Teşekkürler fulya,inşallah en kısa zamanda pirinç ve birazda mısır nişastasını azaltarak deneyerek siteye ekleyeceğim.Evet Özen yemek kendi yapmıyordu sütlacı dışarıdan getiriyordu zaten o nedenle çok güzeldi:)