Pazar, Ekim 14, 2007

Poğaça

İnternette poğaça tarifi ararken fulyacığım sağolsun bu tarifi şiddetle :)yapmamı tavsiye etti. Ertesi güne kaldığı zaman bile yumuşacık oluyor, tarifi birebir uyguladığınız zaman hiçbir sorunla(kabarmama gibi)karşılaşmıyorsunuz.

Malzemeler
1 paket margarin
1 çay fincanı süt
2 yumurta (birini üzerine sürmek için ayırın)
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet ınstant maya
Alabildiği kadar un

İçi için
2-3 adet patates
soğan
Salça

Hazırlanışı
Patatesler haşlanarak rendelenir. Yağ ile soğan kavrulduktan sonra biraz salça atılır .Daha sonra patatesler, tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Önceden buzdolabından çıkarılan margarin, süt, tuz, yumurta,şeker, un ve maya katılarak hamur haline getirilir. Patatesler hamurun içine konularak yuvarlak yapılarak tepsiye dizilir. Poğaçalar tepside 10-15 dakika mayalanması için bırakılır. Yumurtanın sarısı ayrılarak poğaçaların üzerine sürülür ve poğalar çatalla çizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Su anda sabahin 9'u. Diyete basladigim sabah bu pogacalari gormem hic iyi olmadi dogrusu. Hem de patatesli. Of. Ellerine saglik Goruntu de cok guzel:Puf puf.
Bu arada ben de tarifi aldigim adresi soyleyeyim: http://yemekzevki.net/2006/10/31/pogaca/ Ben simdiye kadar ya sade ya da zeytinli yapmistim. Patates harika olmustur eminim. Bir kere de oyle deneyeyim. Diyetten sonra:(

Ayla dedi ki...

Bu tarifi yapmam konusunda ısrar ettiğin için tekrar teşekkür ederim:)