Pazartesi, Ocak 28, 2013

Üstün Cesaret Sertifikası



İki hafta önce okuldan bir yazı geldi bize.Bir izin formu..KKK aşısını vurmak için izin istiyorlardı. Şaşırdım okulun hemşiresini aradım bilgi aldım.Sağlık bakanlığı aşı takvimini öne çekmiş.Neden diye sordum doğal olarak ..Kızamıkçık salgını olabilirmiş..Tedirgin oldum kendi doktorumuzu aradım.Evet öyle bir şey var sen yaptır aşıyı bir sakıncası yok dostum dedi bana..Sonra ekledi unutma bu aşıyı hiç yaptırmamış sayacaksın vakti zamanı gelince tekrar yaptıracaksın dedi..Telefonu kapadım aslında neden yaptırmamış sayacağım demek aklıma gelmedi saolsın Nil hatırlattı bana...İlk yüze yüze geleceğim vakit soracağım bunu aklıma sonrada bloga yazdım..Hatta not alayım

Önemli Not: Doktorla karşılaştığında KKK aşını neden tekrar yaptıracağını sor sakın unutma

Aşı olacağını tontalağa hiç söylemedim malum okula gitmek istemeyecekti.Süpriz olsun dedim..Hatta içten içe çok kızacak,kıyamet koparacak bile dedim..22 Ocak akşamı okuldan dönünce biliyor musun aşı olduk bugün dedi..Aaa dedim hiç bilmiyormuş gibi...Neden dedim..Sağlıklı olmak için dedi. Can alıcı soruyu sordum..Çok acıdı mı? ağladın mı?Çok vakur bir ifadeyle biraz ağladım dedi ve konuyu kapadı bir daha da hiç açmadı..

Tekrar ,tekrar ve tekrar anladım ki benim minik bebeğim her geçen gün biraz daha olgunlaşıyor...

22 Ocak 2013 KKK(kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşısı

10 yorum:

Sibelbek dedi ki...

cesur adamım benimmm :))))

Nil dedi ki...

Sertifika çok iyi düşünülmüş. Benimki kesin kreşi birbirine katardı. Anasının kızı nolacak. Ben lisedeyken bile aşıdan kaçmanın yollarını arardım. Hamileyken de tetanosdan nefret ederdim.

Eray ım helal olsun sana adamım. Cesur Yürek'im benim.

Ayla dedi ki...

Sibel çok cesur çok:)Büyüyorlar galiba..

Ayla dedi ki...

Nil ben korkmaktan ziyade sevmem..İlaç içmeyi sevmem,iğneyi sevmem ama mecbursam kaçmam da:( Galiba arkadaşları korkmayınca onların etkisi çok büyük oldu o yüzden iğne oldu gururuna yedirememiş olabilir:)

nil dedi ki...

Eray'ım şurup içmemek için iğne olmayı göze almış bir cesur yürektir, bu sertifikayı gerçekten hakediyor bence

Ayla hepimiz aynıyız yahu yazarsam hatırlıyorum mesela antibıdı 50 ml diye yazmasam bloga sanırım ulan kaçtı derdim yine...Ben de götürüp yaptıracağım 4-6 yaş arası ikinci dozları sormuştum biliyorsun doktora yapalım demişti uzatmadan götüreyim de bakalım biz nasıl bir cesaret sergileyeceğiz...

annesiningülü dedi ki...

tontalağım benim :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

aferin ona..maşallah.. ben çok korkarım iğneden, aşıdan.. çok kez yapılırken bayılmışlığım vardır.. :) inşallah diloşum bana çekmez..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Tebrikler!

Cebimdeki renkler dedi ki...

sertifika Çok iyi fikir gerçekten. Cesur tontalak da haketmiş sonuna kadar.

BALLI LOKMAM dedi ki...

Gerçektende sertifika gerektirecek bir durum. Nedir bu çocukların çektiği:(((