Salı, Ekim 23, 2012

Sihirli Torba ve Jurassic Land


Cumartesi sabahı biri sanki bize şöyle diyor: Yerine geç, hazırlan ve başla... Uzun bir maraton bu..Bir başlıyoruz koşmaya..Pazar akşamı başladığımız yerde yani evde son buluyor bu koşturma.

Cumartesi sabah kalk anneannenin mükellef kahvaltısına konuk ol sonra Eray’ı  10.00 da okula bırak Mad Science kursuna katılsın biz iki saat volta atalım orada burada.. Sonra babanın Eray için programına katıl.İşte bu Uzay sergisi olur,oyuncak fuarı olur artık sihirli torbadan ne çıkarsa bahtına..Bu hafta Jurassic Land çıktı torbadan..

Bu arada tontalak efendiyi mad science klübüne yazdırdık zorlamak istemediğimizden ücreti ödemeden bir hafta götürdüm çok çok hoşuna gitti onay verdi ve yazdırdık ama bu hafta demez mi bana tamam büün gitmeyeceğim daha sonra giderim..Gel de çıldırma.Ne zaman gidip ne zaman gitmeyeceğini kendi belirlemek istiyor yani herzaman ki gibi tontalak efendi.

Jurassic land Avrupanın en büyük tema parkları arasında yer alıyor ve 10 bin metrekarelik bir alana kurulmuş.Çocukların hayal gücünü geliştirmek,eğlendirirken eğitmek,nesli milyonlarca yıl önce tükenen dinazorlar  konusunda ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen bir projeymiş bu..
 
Geziye ilk olarak müzeden başlanıyor müzeden bir kaç fotoğraf..
 


 
Müzeden sonra buyrun sinemaya dediler koştuk haliyle..İçeri girer girmez anladık ki sinema dedikleri 4 boyutlu bir simülasyon..Görevli sizi Juracoptere bindireceğiz ve dinazorların dünyasına gideceğiz aracı görünce sizden hoşlanmayacaklar dediği an bir an tereddüt ettim Eray ya korkarsa...Görevli sanki gözlerimden tereddütümü görmüş gibi çocuklar korkarsa elinizi kaldırın hemen simülasyonu sonlandırırız dedi..Üç boyutlu gözlüklerimizi taktık dinazorların dünyasına dalış yaptık hay yapmaz olaydık bizleri görür görmez saldırmaya başladılar alçak köfteler.Neyse ki tontalak efendi korkmadı..

Sonra laboratuvar bölümüne geçtik orada çekim yasak olduğu için fotoğraflayamadım..Kuluçka ünitesi,yeni doğan ve veteriner üniteleri vardı.Bu bölüm ilginçti görevli tek tek anlattı..Dinazor yavrularını da gördükten sonra Uysal ve vahşi dinazorların ünitesine geçtik bazı dinazorların aç kaldıklarında yavruları yediklerini öğrendik:( Bu bölümde süprizler de vardı mesela bir dinazor birden hareketlenerek yüzümüze tükürdü işte o andan sonra asla Eray dinazorlara yaklaşmadı beni de yaklaştırmadı..Annecim yaklaşma sakın diye sürekli beni uyardı:) Bu bölümden sonra terasa çıkıp gezimiz sonlandı..

Teras

Geziyi bitirdik sonra hep sorarım Eray'a gördüğü ,duyduğu şeyleri yorumlayabilsin diye.Yine sordum her zaman ki gibi önce babaya

-Erol sence dinazorlar nasıldı
-ben çok beğendim bence çok güzel bir yer burası
-peki Eray'cım sen nasıl buldun
-Ben hiç biyenmedim annecim
-neden
-dinazorlar çok çirkinler bir de hep yüzümüze tükürdüler:)

 Erol'u mu dinlersiniz yoksa Eray'ı mı artık karar sizin:)Ha biyenmedim diyen çocuktan pozlar



 
Yer:Forum İstanbul
Tarih:20 Ekim 2012
 
Not:19 Ekim cuma günü Eray'ın okulunda dünya göz hastanesi tarafından göz taraması yapıldı ve sonuç eve gönderildi..Çocuğunuz yapılan göz taramasında herhangi bir kırma kusuru tespit edilmemiştir yazılmış.Bence çok güzel bir uyguluma bu..

4 yorum:

Nil dedi ki...

Bir de biyense nasıl pozlar yakalardın Ayla bilemedim ben :D

Aylam şu İstanbul'da yaşanmaz diyorum ama sen böyle geziler, planlar paylaştıkça içim gidiyor. Yani bizim çocuklar hep mahrum bunlardan. Ha Ece nin uzay ya da dinozor ilgisini çeker mi bilmem ama, yine de yapılacak bir sürü şey var.

Gözlerinin sağlıklı olmasına da çok sevindim.

İyi bayramlar size Aylacım.

Yunkabu dedi ki...

bak ben daha otekinin sokunu atlatamadan bak bir de dinazor diyorsun bana. her hafta 1-2 dinazor alip evde bir dinazor ciftligi kurduk. Trex ile yatip kalkiyoruz. Hatta dinazorlar bitti simdi yavrularini da tedarik ediyoruz. Sen Jurassic Land diyorsun :) Insallah Mete'yi, Yunus'u goturebilirim ben de. Mete ordan cikmak istemezdi herhalde.

Eray icin sevindim, yani o biyenmemis olsa da:)

Ayla dedi ki...

Nilhan'cım teşekkür ederim bende beğenmese nasıl poz verirdi bilemedim. Gerçekten büyük şehirlerin en büyük avantajı bu yani çok fazla etkinlik var inşallah sizin oralarda gelir

Ayla dedi ki...

Ahretliğin inşallah Türkiye tatiline geldiğinde götürürsün onları eminim Mete çok beğenecektir..Tirex bizde de favori:)