Perşembe, Ağustos 11, 2011

Yargısız İnfaz/Türkiye-Estonya maçı


Dün akşam Türkiye-Estonya özel  maçına gittik. Siyam ikizim Eray ve babasıyla birlikte. Maç 21,30 olduğu için evde hazırladığımız köfte-patates ekmek arası ile iftar yaptık arabada. Güzeldi, değişiklik oldu, stada yakın(yakın dediysem 10 dakika mesafe) bir yere park ettik açtık camları, hava da rüzgarlıydı ,radyoda müzik eşliğinde yani ben sevdim o tabloyu.

Öncelikle maç fevkaladenin fevkinde* değildi.Evet 3-0 yendik de biraz bireysel mücadelelerle .Savunma ise tartışılır. En büyük şans ise Emre’nin 8. dakikada kazandığı penaltı atışı.Oh dedim ilk dakikalarda gelen gol takımı rahatlatır ya çok sevindim. Emre topun karşısına geçti tribünler hareketlendi yuhalamalar, ıslıklar ardı sıra başladı, ben hiçbir şey anlamadım. Erol’a tontalağa bakarken ben birşey mi kaçırdım biri diğerine mi vurdu  bu ıslıklar ne dedim. Emre gol atacak ya ondan dedi. Nasıl yani Emre Estonya’ya transfer olmuş da benim mi haberim yoktu.Şaşırdım.Tribünlerin çoğu Galatasaraylı da ne farkeder.Milli duyguları olmayan kişinin takımı olur mu? ya da Mili takımda kulüpçülük mü olur

Tamam itiraf ediyorum 3 yaşında ki oğlum da o esnada yuhaladı, o gece yuhalamayı öğrendi.Islık çalamayınca üzüldü ya anne  diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Ama o daha çok küçük öğrenecek hırslarının,kişisel tutkularının milli duyguların önüne geçmemesi gerektiğini öğ-re-ne-cek.Yuhaladıkça güldü, çok eğlendi benim de yuhalamamı istedi, ilgilenmedim .İlgilendikçe unutmayacağını tersine bu konuda inatlacağını iyi bilirim.Emre de bu hareket karşısında ne yapsın bir tek milli formasını öptü ve çok güzel bir cevap verdi.Kısa ve öz.Maçın en güzel dakikaları Kazım’ın 28 ve 35 dakikalarda attığı gollerdi, gerçekten harikaydı.

Fenerbahçeli olduğu için mi yoksa şike davalarından sebep miydi o ıslaklar bilmem bildiğim tek şey dün akşam ülkesi uğruna ter döken Emreye çok büyük haksızlık yapıldığı. Devam eden bir dava var Emre soruşturmaya dahil olmuş olabilir de bu adam mahkemeye çıkıp yargılanmış mı ?sonunda da hüküm mü giymiş  bu nasıl bir yargısız infazdır böyle. Ayıp gerçekten çok ayıp.Kazakistan ve Avusturya maçlarında da mı böyle olacak, uluslararası arena da bu tablo nasıl açıklanılacak ve hiç mi utanılmayacak.


Evde maç izlerken daha çok eğlendiğimi farkettim dün gece tabii bunda maçı heyecanla anlatan spikerlerinde etkisi var bazen öyle şeyler söylüyorlar ki gelde gülmekten kendini yerlere atma.

'Alpay arka ayağını burktu”

Evet çok sert bir hareket, hakem kırmızı kartı gösterecek, aslında Emre her renk kartı hak ediyor sayın dinleyiciler hani ‘omzum ağrıyo bir çık da çiğnele’ dersiniz ya işte Emre de aynen öyle yapmış bu pozisyondaJ

Sonuçta Eray içinde bizim içinde güzel bir akşamdı. Eray’ın hakkını yiyemem ilk 45 dakika eğlendi çok usluydu ara olunca artık dikkati dağıldı toplayamadı başka şeylerle ilgilendi ve sıkıldı .Mesela ön sıramızda oturan aşıkların muhabbeti onun dikkatini çok çekmiş  olcak ki gidip gidip sokuldu oraya sürekli bana dönerek ayy anne dedi:)


İlk futbol karşılaşması 10/08/2011 Türk Telekom Arena Türkiye-Estonya maçı:)

Not: Türk Telekom Arena yıkılıyor,gerçekten çok güzel bir stat yapmışlar adamlar,çok beğendim ,koltuklar çok rahat:) 2 Eylül'de Kazakistan, 6 Eylül'de Avusturya ve 11 Ekim'de Azerbaycan ile Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşacak Milli takımımıza şimdiden bol şanslar

Kişiye Özel not:Fevkaladenin fevkinde gibi güzide,bulunmaz bir kelimeyi Türk dil kurumuna kazandıran şahsa minnetlerimi duyarım.

18 yorum:

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ay ne güzel.. bizim bıdık biraz büyüsün o stadta bizde yerimizi alıcaz inşallah..

Ayla dedi ki...

İnşallah sevgi,zaman çok çabuk geçiyor demiştim ya önceki yazımda hopp bir bakmışsın stadtasınız ve tempo tutuyorsunuz.İnsan çok mutlu oluyor onları mutlu görürken

Sibelbek dedi ki...

Biz diğer takım taraftarları tarafından hiç sevilmeyen bir takım tutuyoruz Aylacım. bu yargısız infaz durumu sadece şike soruşturması için değil, her durum için geçerli. bizler uluslararası maçlarda diğer takımları desteklerken, onların taraftarları biz yenilelim diye dua ederler. bunu her daim görüyorum o yüzden bu yaşananlara da inan hiç şaşırmıyorum.

Ayla dedi ki...

Sibel kesinlikle haklısın ve ben bu durumu inan sindiremiyorum.İnsanlar kimseyi sevmek durumunda değil ama bu milli maçlar özel bir durum kenetlenmemiz,birlik olmamız gerekirken yaptıkları harekete bak.

Şiddetle alakası olmayan ben yanımdaki adama dirsek atacaktım inan bana(tontalığımı sayma o daha çok minnak) :))

Nil dedi ki...

maçın sonucundan bile bihaberim. ben nasıl bir hayat yaşıyorum ya???

Ayla dedi ki...

Nilhan öyle deme sadece ilgi alanın belkide değil ondan yani.Sonuçta insan ilgilenmediği şeyden haberi de olmayabiliyor

annesiningülü dedi ki...

demek yeni stada gittin, darısı bize. Her ne olursa olsun yapılmaması gereken birşey yuhalamak. Ama onlarıda gaza getirin birkaç kişi vardır eminim :( yoksa yapmazlardı. Yapmazlardı, yapmazlardı...

Ayla dedi ki...

Gittim gittim zaten Türkiye maçı olmasa galiba Arenaya biraz zor giderdim:))Güzel stad Allah için.

Evet gaza getiren bir grup varda gaza gelenlerde gelmesin bir zahmet:))Sabah düşün GS bir arkadaşım var kadın çok severim kendisini dedi ki Emre beter olsun keşke o gölü atamasaydı şaştım kaldım Öyle bir Fenerbahçe düşmanlığı oluşmuş ki millette Bahar milli maç falan tınlamıyorlar, şaşıp kalıyorum bu tabloya

hadi inşallah darısı başınıza...

annesiningülü dedi ki...

Aylacığım o GS'li kadın adına ben utandım canım :(
Bizim ailenin yarısı FB yarısı GS'li olduğu için biz dostça yaşıyıp gidiyoruz ;) çok şaşırdım bu duruma

Ayla dedi ki...

Öyle zaten dostça yaşayıp gitmeli,en iyisini yapıyorsunuz. tatlı rekabet ayrı birşey karşı tarafın kötülüğünü istemek çok ayrı..Bu bir spor sonuçta bir eğlence dimağın bu tabloyu anlamakta inan zorlanıyor hemde çok.

elif-kayra dedi ki...

Maçlar ile pek ilgim yoktur açıkçası ama hep istemişimdir Kayra le beraber gitmeyi şimdi daha çok heves ettim.

Ayla dedi ki...

Elif mutlaka gidin bence Kayra çok sevecektir. Tamam 90 dakika seyretmiyorlar dikkat süreleri kısa,çabuk sıkılyıorlar ama olsun bence Kayra içinde güzel bir deneyim olacak.

Rozerin'in Annesi dedi ki...

off ne guzel etmissiniz...hep gitmek istiyorum bir turlu nasip olmadi...hatta oyle bir durumki esim Arsenal fanatigi ve her yil kiraladigi butun yil kendine ait yeri var ama bir turlu beni goturemedi, insallah onumuzdeki sezon giderim..sevgiler..

Ayla dedi ki...

Rozerin Annesi eşimin Arsenal localarından yeri olacak valla peşini bırakmam tüm yıl boyunca :))eminim maçlar çok heyecanlı oluyordur.İnşallah bu sezon gidersiniz gerçekten değişiklik oluyor.

hypo dedi ki...

haklısın. ayıp edildi.
ama sevilmeyen bir karekter.
sokakta görsem dönüp bakmam ama milli dava da bu hiç yakışmadı.

Ayla dedi ki...

Cüneyt Emreyi son dönemde pek seven yok hele de Milli takıma katılmam gibi laflar ettiğinde bende uyuz olmuştum ama Milli maça yakışmadı .Düşün aynı şeyler diğer maçlarda da olursa millet varya gazatede çarşaf çarşaf yayınlar ne kadar utanç verici bir durum

didem dedi ki...

Eray'in 45 dakika dikkat kesilmesi bile super! Az degil. Orucunuzu allah kabul etsin. Ekmek arasi kofte patates de kaldim ben:) Afiyetler olsun

Ayla dedi ki...

Didem amin inşallah.Söylemesi ayıp ekmek arası köfte patates süperdi:)Aslında güzel olan çevremizdi.Lokantada açacak vakit yoktu bir görsen gençler kaldırama oturmuş açıyorlar biz yaşımızdakiler ise arabada güzeldi o görüntü:)