Cuma, Ağustos 05, 2011

Bizimle çalışmak ister misiniz?

Erol’a demiştim ya geçen gün iki kere gördüğümüz insana çocuğumuzu emanet ettik farkında mısın diye. Bundan sonra onların kelimeleri olacak hayatımızda , onlar ne derlerse inanmak mecburiyetiz. 24 saatlik zaman diliminin neredeyse yarısını orada geçirecek ve Erayımı onlardan dinleyeceğim. Bazılarımı çocuğumuzun ilk kelimelerine, ilk adımlarına kısaca çoğu ilklerine şahit olamadı.İşten eve dönünce bir şeyler anlatmaya çalışırdı yani yeni öğrendiği bir kelimeyi söylerdi ben anlamazdım annem girerdi devreye AHİ demek HAYIR demek derdi ben annemin karşısında o an içim burkulurdu.Öyle hissetmemek gerek biliyorum da insan işte bazı durumlarda kendine laf geçiremiyor.

Ne diyorduk hiç tanımıyorsun ama güvenmek zorundasın.

Annesi bugün yemeğini yedi diyecekler sen inanacaksın
Annesi bugün çok güzel uyudu diyecekler sen inanacaksın
Annesi evet çok terliyor ama biz sık sık terini kontrol ediyoruz diyecekler sen inanacaksın
Annesi aktivitelere katılıyor diyecekler sen inanacaksın
Annesi biz tv karşısında çocuk oyalamıyoruz kontrollü biçimde seyrettiriyoruz diyecekler sen inanacaksın

Ama bunların hiçbirini evde yapmıyor dediğinde grup psikoloji, örtmen faktörü diyecekler yine inanacaksın. Hele de 3 yaşında kendini kelimelerle ifade edemiyorsa çocuğunuz hepten inanacaksın.

Hayal kurmayı severim en çok da köşeye sıkıştığımı düşündüğüm anlarda hemen hayal dünyasına giriş yaparım.Oğlumun doğumuyla birlikte hayallerimin de rotası değişti.Eray hastalandı mı mesela hep olmak istediğimden vazgeçip çocuk doktoru olduğu düşünmüşümdür.. Eee bir süredir gündemimizde kreş var ya dün akşam ise kreş açtım valla.

-Misyonumuz belli kreşte aile sıcaklığını yaşatmak.

-Programımız Gems, Scamper, çoklu Zeka, Montessori, Highscope, Reggio Emilia, BankStreet dersem sakın inanmayın hepsine birden tekme atıyoruz eskisi gibi yani annelerimizin bizi yetiştirdiği gibi bir eğitim anlayışını benimsiyoruz.

-3 yaşından sonra çocukların ikinci dil konusunda beyinlerinin uyarılmasını lazım ya o yüzden kuş dili derslerini 6 saat olarak haftada vermeyi hedefliyoruz.

-Aile katılımına teşvik eden etkinliklerimiz mutlaka olacak.Her ailenin katılması zorunlu etkinlikler. Yok yerim dardı, yok elektrik kesildiydi gibi bahaneleri kabul etmiyoruz zaten biz bu konuda ısrar da etmiyoruz direkt gelmeniz konusunda sizleri tehdit ediyoruz.Çünkü diğer miniklerin aileleri yanındayken ailesi gelmeyen miniğimin kimse kusurumuza bakmasın boynunu bükük bıraktırmayız.Sonuçta biz çocuk merkezli bir kreşiz.

Okul müdürü benim(hayal benim müdür de benim işte) ara sıra da dans derslerine gireceğim çocukların. Ayrıca örtmenler dersteyken bir köşeye çekilip çocuklarınızı gözlemleyeceğim.Haşa eleştirmek ne haddime. Eksiklikleri belirlemek(kime göre eksik, kime göre fazlalık, kriter nedir kimdir bu ayrı bir panel konusu daha sonra tarihlerini açıklayacağım) değil niyetim. Sonuçta her çocuk kendisine özel.Kadın sen kendi çocuğunu evirip çeviremiyorsun daha denilebilir de unutmamalı hiçbir terzi kendi söküğünü dikemez.

Mutfaktan annem sorumlu gözünüz arkanızda kalmasın annemin yemekleri de yemek yedirme taktikleri de meşhurdur.Uçak-araba park edecektir, mamayı kedi kapacaktır, yemeği başkası yiyecektir, mama arkadan ağlayacaktır,aaa babanın hatırı hiç mi yok, bu lokma da annen için gelsin, sonracığıma çocuğum annenin görümcesinin eltisin dayısı için olsun bu da.... Yani kısaca yedirme teknikleri konusunda biz bu işin uzmanıyız.

Erol bahçıvan olacak malum çiçekle, böcekle oynamayı çok seviyor .Hayalidir emekli olunca toprakla uğraşacağı bahçeli bir evinin olması.Bu hayalde olsa olsa ona ancak bahçıvanlık düşer.Ara sırada bağırdım ha hayalimde yalan yok iki elim belimde bahçeeeevannn bahçeeevannn nerdesin bu bahçenin hali ne çocuklar birazdan organik mahsülleri toplamaya inecek diye...Bu kreşi bir şekilde az parayla (okul ücretimizi ayyuka çıkartmak istemiyoruz)çekip çevirmek lazım Erol ayrıca security den(bu kelime güvenlikten daha havalı durdu) sorumlu olacak.Yani çocuklarınız emin ellerde lütfen bize güvenin.

Babam finans işleriyle uğraşacak malum para işlerine epey bir kafası basar.Kreş mali sıkıntıya girerse pratik çözümleri eminim olur mesela bir iki vazo satar o ayı kurtarabilir. Dedim ya az elemanla çok işler becermemiz lazım diye o yüzden babam ayrıca serviste çekecek. Çocuklarınızı adımhopter(görüyorsunuz hiçbir masraftan kaçmıyoruz) ile çok güvenli bir şekilde evinize bırakacak, kıyamam onların trafikte helak olmasına.

Ablamın bir tarafı saray soyundan geldiğini bu blogu okuyan herkes bilir.O yüzden ona düşse düşse bu kreşte çocuklara adab-ı muaşeret kurallarını öğretmek düşer.Çocuklarınızı İngiltrelere kadar lütfen göndermeyin lady okullarının hepsini biz tek geçeriz. Ayrıca okulun spordan sorumlu bakanı da o olacak. Kendisinin avuç avuç para dökerek spor salonlarına üyelikleri vardır belge niyetine.Gitmesek de görmesek de o salon bizim salonumuz o üyelik bizim üyeliğimizdir . İsterseniz spor salonuna döktüğü aman ödediği paraları bir, üç beş kalemde sizlere gösterebiliriz. Hiç mütevazi olmayacağım rakiplerimiz kusura da bakmasın bu konuda da bir numarayız.

Temizlik konusu üzerinde durmuyorum bile, bu kreşi yönetecek kadınlar grup terapisine katılmayı hak edecek kadar temizlik hastasıdır.

Genel hatlarıyla kreşimiz bundan ibaret sadece örtmen kadromuz eksik.Her çocuğun başına bir örtmen hedefiyle yola çıktığımız için çokca örtmen lazım bize. Kriz anlarında saçını başını yolmayacak ,sabırlı, ana dili gibi kuş dili bilen,hayal gücü geniş,esprili,çocuk psikolojisinden anlayan, öğlen vakti anne sıcaklığı gibi olamayacak olsa da yavruları kendi koyunlarında ninnilerle uyutacak kadar şefkatli olan ,prezantabl olmasına hiç gerek yok kimseyi podyuma çıkarak değiliz sadece yüreği mini mini yavruların yüreklerini anlayacak kadar temiz öretmen adayları arıyoruz. Bizimle çalışmak ister misiniz?

NOT:Kreşimizi görmek isterseniz lüften daha önceden randevu almayınız patdadanak gelip gezebilirsiniz

İKİNCİ NOT :Eray'ın yarım gün günlük kreş macerasından sonra Eray yaptı diye annenin eline iki tane dosya iliştirilir. Birincisinde mutlu yüzü bulun ve boyayın çalışması vardır. Anne çok sevinir çok aman da aman benim bal oğlum mu boyamış bunu, aman da aman benim can oğlum mu boyamış bunu, aman da aman benim akıl küpü oğlum mu boyamış bunu yani anlayacağınız methiyelerin biri gelir -biri gider. Tontalak dan cevap geçikmez Ihh Eray değil, aba(abla)yaptı. Çok dürüsttür benim oğlum çokkk

14 yorum:

annesiningülü dedi ki...

tontalak konuşup sana anlatmaya başlayana kadar için içini yiyecek canım. Hoş gerçi başlamış zaten :)
Çok güzel çocuk uyuturum canım, geleyim mi? iki masal okurum birde ninnim vardır ;)

Ayla dedi ki...

Bahar sorma hem giderim hem ağlarım hesabı bende hem veriyorum kreşe hem bıdı bıdı ediyorum ne yapayım bir müddet bizde durumlar böyle:))

Gel tabii bekleriz bizim müessesemiz de senin gibi annelere/örtmenlere çok ihtiyacımız var:))

hypo dedi ki...

tatilden önce kreş muhababeti vardı. tatildeyim hala kreeş muhabbeti, tatilimin yarısına geldim hala kreş muhabbeti, tatilim bitecek yine kreş muhabbeti devam edecek sanırım:)
annelere ver annelere, sende kurtul biz de kurtulalım bundan:)

Ayla dedi ki...

Cüneyt yaaa biliyorum sıkıldınız bugün tıp diyeceğim bir aylığına ya(12 eylulde start vereceğim tekrar)onçün uzun uzun yazdım:)

Kurtulmakmış bloguma da ağız tadıyla şöyle dertlenemeyeceğim demek.

Sibelbek dedi ki...

ben dans, ritm ve şarkı derslerine talibim Aylacım ;)

Ayla dedi ki...

Sibel o konuda da eskiğimiz var.Epey bir görev tanımım var zaten dansdan çekileyim ben(çok da kabiliyetim oldugunu söylenemez zaten)Eminim çok güzel danslar,şarkılar öğrenecekler miniklerimiz:)

Ay düşüncesi bile çok güzel

didem dedi ki...

Endiseni anliyorum henuz kucuk ve kres basli basina bir mesele. Sikma canini.

Ayla dedi ki...

Didem orada mutlu olduğunu görmeden rahatlamayacağım galiba:)Neyse az kaldı inşallah herşey güzel olacak...

Nil dedi ki...

ben montessori derslerine girebilirim. hoş çok anlamam ama kuzularla kek börek yaparız ayran çırparız meyve salatası yaparız.. hem oynarız hem de kursaklarına bir iki lokma bişey iner.
benim kreş biraz ama birazcık açık sözlü olabiliyor bazen. mesela etkinliklere katılmadığını söylüyor ya da arkadaşlarına eşlik etmediğini, öğretmeninin yanından ayrılmadığını, biraz uzun ağladığını , yemek seçip seçmediğini bazen söylüyorlar. inşallah içine siner aylacım.

Ayla dedi ki...

Nilhan bekleriz bizim kreşin senin gibi annelere ihtiyacı var:))

Şaka bir yana Nilhan burasıda ilk izlenim olarak söylüyorum daha içlerini bilemiyorum açık sözlü bir yere benziyor bakalım yaşarak göreceğiz. İlk günden saydırdı öğretmen zaten dikkati dağınık, kurallara uymuyor:))hiçbir lokma yememiş,öğretmeni kuralları anlatırken işine gelmemiş parmağını ııı diye sallamış kadına kızmış kadın konuşmaya devam edince kadının gözlerinin içine bakıpp parmağı ile sus yaparak şusss aba şuşşş demiş:))vs vs vs.Olumlu yaptığı tek şeyy aktıviteye katılmış.

Bazen en geliyor aklıma biliyor musun Eray çok yaramaz ya disiplinlere düşüp de:)) atmasınlar bizi.

Nil dedi ki...

Kreşi başlarına yıkarız Aylam sen hiç merak etme. Onlar kim oluyor ki bizim oğluşumuzu kreşten atmak cesaretini gösterebilsinler? ııııı (işaret parmağımı salladım gördün mü)

Ayla dedi ki...

Nilhan gördüm gördüm görmem mi saolasın arkadaşım yıkarız di mi?İyi ki varsınız...

didem dedi ki...

Olur olur hepsi olur. Keyfine vardi mi eve gelmek istemez. Insallah o gunleri de gorursun.

Ayla dedi ki...

Didem inşallahh Allahtan Erayın mutluluğundan başka ne isterim ki