Pazartesi, Şubat 21, 2011

İlk tiyatro-İlk müzikal ve Beşiktaştan insan manzaraları

beşiktaş

Ne hafta sonuydu ama ...Uzun zamandır tontalağımı tiyatroya götürmek istiyordum ama babası çok erken seyretmez diyerek bizi engelliyordu, hatta Eray'ı çok götürmek istediğim birkaç oyunu o nedenle kaçırdım.Seyreder mi seyretmez mi öğrenmenin tek yolu tiyatroya götürmekti.

İnternetten araştırdım BKM de Kediler ve Fareler mutfağı adlı oyun vardı üstelik ücretsizdi.BKM yi aradım 3 yaş çocuk için uygun mu diyerek sordum çünkü hiçbir yerde yaş grubu yazmıyordu.Evet yanıtını alınca tüm planlarımı yaptım taaa ki son gün arkadaşım Ayla sizin gideceğiniz oyun Kediler ve Fareler mutfağı mıydı Ardalar da gidecek ama oyun 5 yaş ve üzeri yazıyor davetiye de diyene kadar.

Davetiyeyi babam almayı gitmişti biz babamdan alacaktık o nedenle davetiyeyi de görmedik. Bir kere plan yapılmıştı o nedenle cumartesi saat 12,00 de oyuna gittik biraz geç kaldığımız için balkona girmek zorunda kaldık.Gerçekten de Eray için uygun değildi, şarkılar söylenen yerde el çırptı, tempo tuttu bittiği zaman da nay nay açççç diye söylenmeye başladı.Bizde 5 dakika erken çıktık oyundan ama anladım ki müzikal olsa Eray seyredecekti ya da bana öyle geliyordu.Zaten pazar için de Sihir dadı oyunu için bilet almıştık.

Tiyatro çıkışı Beşiktaşta yürüdük,ne kadar çok özlemişim  oraları...Tontalak yorulduğu için koca bir döneri mideye indirdi ,şaşırdık kaldık:)Pazarda sokaklarda olacağımız için 16,00 eve geldim ki iş yapayım 20,00 işi bitirdim ütüye başladım Erol'un sesi ile ütü bölündü. Ayla misafir geliyor. Pratik tariflerim vardır benim hemen yufka aldırdım tavada börek yaptım, dışarıdan birşeyler aldırdım çünkü daha fazla vakit yoktu gece 01,00 geliyordu misafirlerimiz gittiğinde

. beşiktaş1

Pazar tedirgindim ya seyretmezse. Biliyorum Erol dırdır edecek ben sana demiştim diyecek, ya haklı çıkarsa..Gösteri TİM Fettah Aytaç Salonundaydı ve 13,00 başlıyordu.Sürekli gelen gidene baktım Erayla yaşıt var mı ben çok mu aceleci davrandım diye.Eraydan bile küçük çocuklar vardı ama iç ses hiç durmuyor ki ya şöyle olursa ya böyle olursa ya insanlara rahatsızlık verirsek ,hanımiğnesi oğluna dair hayallerinden birini gerçekleştirecek diye diğer çocukların hakkına girerse offff ki offf.

Salona girdik babamız bizimle girmedi emin çünkü oğlunun seyretmeyeceğinden en azından kendi rezil olmasın:)anne hala çok tedirgin. Tontalak arkaya döndü hiç tanımadığı kadından mama istedi, ayy yemez dedim ya yedi ve bir daha arkasına döndü istedi. Baktım kadına rahat vermeyecek oyun başlamamıştı hemen babaya telefon açtım Eraya mısır getirdi oyun başladı. 20 dakika geçti Eraydan huzursuzluğa dair bir ses yok.Bir mısır yiyor bir oyunu seyrediyor bir de ayy anne diye kahkaha atıyor .

Sonra patt mısır elinden düştü salonda bir kıyamet koptu:( anne mamam düştü diye hemen sakinleştirdim de yerdekileri yemeye çalıştı kabus gibi 2-3 dakika idi. Zaten salon çok sessiz değildi ama yine de çok rahatsız oldum hemen baba ikinci mısırı getirdi .Sonra anne bile şaşırdı oyunun sonuna kadar seyretti. 10 dakika arayı da sayarsak müzikal 2 saat sürdü bence çok uzundu ama güzeldi, oyuncular süperdi.O gün o kadar süre oturduğu için Erayla bir rekora imza attık yaşasın patlamış mısır ve Sihirli Dadı:)

Gün tabiki bizim için bitmedi Erolun annanesine ziyarete gittik yani erayın büüüannanesi. Büyük annane ve Eray öyle çok sarıldılar ve öpüştüler ki epeydir görmemişlerdi birbirlerini işte o anlarda kendime kızıyorum araya çok açtık diye.Büyük annanesini bir an olsun yalnız bırakmadı gitme vakti gelince hadi oğlum annanene hoşcakal de biz gidiyoruz dedim ya büyük annanesin elini tuttu öptü alnına koydu sonrada iki yanağından öptü.Babaannesiyle biz birbirimize baktık çünkü hadi annanenin elini öp dersek öper bu sefer kendiliğinden öptü sonrada dedem dedi dedesininde babaannesinin de elini öptü ve çıktık evden .Tüm gün beni öyle çok mutlu etti ki hele de son hareketi beni mestetti.

bkm

Çantasız çıkmaz abisi  Gün tabiki hanımiğnesi için bitmemişti baba-oğul birlikte akşam televizyon seyrederlerken anne sürekli başlayıp da bitiremediği ütülerin içine daldı. Neden ben haftasonu dinlenmemiş hissediyorum acep:)

İlk tiyatro :Kediler Fareler Mutfağı 19/02/2011 12,00 BKM
İlk Müzikal:Sihirli dadı 20/02/2011 13,00 TİM Fettah Aytaç Salonunu

6 yorum:

hypo dedi ki...

biz daha böyle aktivitelere cesaret edmiyoruz.
bizimkini kandıracak popcorn da yok.
ne bulacağız bakalım, oyalamak için?.

Ayla dedi ki...

Baba;Bence ilk gideceği oyun bir müzikal olmalı dikkatini çekecek bir sürü unsur var.Bir kere deneyebilirsiniz çünkü denemeden anlaşılamıyor belkide popcorna hiç gerek kalmaz kimbilir.

Not:İsminizi de bilmiyorum sürekli baba diyip duruyorum:)

Nil dedi ki...

Ben dün nefret ettim haftasonundan

Benim bıdık gitmiyor tiyatroya :(

Ayla dedi ki...

Küçük mucizem bence biraz süre ver tekrar dene, eminim ileride sevecektir.Sevmezse de artık başka birşeye yönlendirirsin ne bilim spor yada herhangi bir enstürman.Çünkü bunların çocukların üzerinde etkisine inanırım ,nacizane benim fikrim bu yönde

Yunkabu dedi ki...

Aylacigim, her fotografta daha buyuyor sanki bu kus. Sokakta kalabalikta yururken gorunce,ne kadar buyumus dedim. Babasinin elinden tutmus, tiyatrolara gitmis. ikimiz de hamile iken bulantilar uzerine yaptigimiz konusmalari hatirliyorum. Simdi neler konusacagiz, ve ilerde neler konusacagiz. Insallah hep guzel seyler konusuruz be ahretligim.

Ayla dedi ki...

Bak hatırlattın fulya şimdi zaman gerçekten çok çabuk geçiyor.İnşallah ahretliğim hayatımda güzel şeyler konuşmaya ihtiyacım var şu dönemde.