Cuma, Şubat 11, 2011

hanımiğnesi olmuş deve dikeni

deve dikeni

Her dönem ya fiziksel ya da kişisel özelliklerimden sebep bir lakabım olmuştur benim.Lise yıllarında bir tarih öğretmenim vardı adı Şetaret hanım.Ders kitaplarına bağlı kalmadan tarihte olmuş olan öyle güzel hikayeler anlatırdı ki bize tarihi sevmeyen kişiye bile tarih dersini sevdirirdi.Zaten tarih dersini hep sevmişimdir ama o anlattığı zaman ders nasıl başlardı nasıl biterdi hiç anlamazdım. Şetaret hanım da beni de severdi, hissederdim.O zamanlar içi içe sığmayan, sabırsız herşeyi çok heyecanlı anlatan, hep bir telaş halinde bir tiptim.Şetaret hanım o sebeple 'telaşe memuresi ' ismini taktı bana.
-hocam birşey sorabilir miyim?
-buyur telaşe memuresi sor
tabii gel aşağıya telaşe memuresi,çık yukarıya telaşe memuresi derken lise yıllarında ismin oldu telaşe memuresi.

Lise bitti üniversiteye başladım bu telaşe memuresi faslı bitti, bir ohh çektim hiç kimseye de bahsetmedim,zira bu isimden pek fena sıkılmıştım.Bir gün Serdar diye bir arkadaşım vardı bana dedi ki

-biliyor musun biz sana aramızda ördek diyoruz
-ördek mi ne alaka
-çünkü ördek gibi yürüyorsun
-ayakların dışa dönük ve ördekler gibi yalpalaya yalpalaya yürüyorsun
-hiç de alakası yok ı ıhhh demiştim sonra bir baktım gerçekten de öyle ,o zamana kadar hiç dikkat etmemişim. Uzun bir müddet uğraştım yürüyüşümü değiştirmek için ,yürüyüşümle eş zamanlı kıyafetlerimi de değiştirdim. O zamana kadar sadece siyah giyerdim,saçlarımı hep toplardım. Kırmızı, mavi ve bir sürü renkle tanıştım, saçlarımı da açtım.Uzun uğraştan sonra sonunda olmuştu daha düzgün yürüyordum ama bir kere ördek ismi konulmuştu bana.Gel aşağıya ördek, çık yukarıya ördek derken o dönemde oldu adım bayan ördek:)*

Sonra 2002 yılında şu anda da çalışmış olduğum işe başladım.Ben çalışmaya başladıktan bir yıl sonra sabanın çok erken saatinde mesai başlamamış karanlık oda da otururken bir kız geldi yanıma merhaba ben Fulya** dedi tanıştık.Öyle bir enerjisi vardı ki çok kısa bir sürede kaynaştık uzun yıllar aynı işi yaptık, aynı dili konuştuk, öyle ortak noktalarımız ,beğenilerimiz vardı ki cümlelerimizi tamamladık.Acısıyla ,tatlısıyla çok güzel anılar biriktirdik. Bir süre sonra dedi ki biliyor musun sen benim hanımiğnemsin dedi.Neden peki hanımiğnesi dedim.Fiziksel olarak minyon ve ince yapılı olman, kişişel olarak başkalarının düşüncesine çok önem vermen,naif düşünceli ve zarifliğin sebebiyle dedi. Hoş hoşuma gitmişti bu laf hatta o kadar çok hoşuma gitmişti ki blog açtığım zaman hiç düşünmeden koymuştum bu ismi.

10 aydır yaklaşık ,beni karnında 9 ay taşıyan,sürekli korup kollayan,arkamda duran,yardımlarını bir an olsun eksik etmeyen bir insan tarafından yani annem tarafından beni çok duygulandıran bir isim konuldu bana.Dolaşık bacak:)***Son dönemlerde o kadar çok düşüyorum ki her mecrada bu ismin konulması kaçınılmaz idi.Hatta bir iki kere hastaneye bile gitmişliğim vardır bundan sebep.Pazarda, markette hatta şirketin her köşesinde düşmüşlüğüm vardır .Artık düştüğüm zaman kimse tepki vermez oldu,hııı bu sefer nerde düştün diye geçiştirir oldular . Geçenlerde sinemadayken düştüm üç merdiven hoop diye atladım. Erol farkında mısın artık düşme şeklinde bile bir değişim,bir ilerleme var senin düşmedin adete kanatlandın diye dalga bile geçmeye başladı.Gel aşağıya dolaşık bacak,çık yukarıya dolaşık bacak bu dönemde oldum bayan dolaşık bacak.

Dün lakabımı değiştiren bir olay yaşandı. Ahretliğim 5 ay önce Amerika dan döndü, öğlen arası birlikte yemek yemek için şirketin yakınına geldi. Önceden kimseyi kırmamak,üzmemek kasprisli görünmemek adına düşüncelerimi kendime saklardım ya da ne bilim insanlara hakettiğinden daha fazlası değer verirdim. Türk kahvesi yarım geldi uyardım bunun gibi birkaç olay yaşandı. Fulyacığım dedi ki ayla daha önceden böyle şeyleri sen söylemezdin di mi? evet dedim artık hiçbirşeye tahammülüm yok o kadar dolmuşum ki usulünce uyarıyorum ya da ne bilim istemiyorsam eğer istemediğimi her kim olursa olsun söylüyorum dedim. Hıııı dedi o zaman hanımiğnesi olmuş deve dikeni:) Aaaa deve dikeni deyip geçmeyin ne kadar çok şifalı bir bitkiymiş siz biliyor musunuz?

* Hoş bir süre sonra çirkin ördek yavrusu olmuş kuğu diye takılmaya başladılar.
** Yunkabum ben seni çok seviyorum biliyorsun di mi
***Yok canım ne alakası var benim yıldızım düşük hem nazar değiyor bana ondan sebep düşüyorum

3 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Arada deve dikeni olmak gerek hep alttan alıp kabullenince insanlar üstüne üstüne geliyor insanın.
Bu arada nazardır mutlaka nazar:)

Ayla dedi ki...

Evet kesinlikle senin gibi düşünüyorum artık insanlar kim olursa olsun bu özelliğimi bildiği için çok kullanıyordu aslında farkındaydım o zaman kullanılmaya izin veriyordum desem daha doğru olur. Zamanla birikiyor ve patlama noktasına geliyordum en iyisi hiç biriktirmek,dikinlerimi hakedene yeri ve zamanında çıkarmaya başladım:)
bende diyorum canım zaten kesinlikle nazar:)başka ihtimal yok

Yunkabu dedi ki...

Ben de seni coooook seviyorum ahretligim, senin tahmininden de cok :)