3 adet yufka
3 adet iri patates (ben biraz daha fazla kullandım)
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri( 1 su bardağına yakın kullandım)
kırmızı pul biber, karabiber ve tuz
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Yağ, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın.Kaşar peynirin yarısını, kırmızıbiber hariç baharatları ve tuzu patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayıp diğer yufkayı serin. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Buzdolabında yarım saat bekletin.(ben geceden yapıp sabah pişirdiğim için bir gece beklettim) Dolaptan çıkardıktan sonra 2 parmak eninde dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber serpin. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
4 yorum:
Benim de uzun zamandir aklimda bu borek. Nasil, gorundugu kadar lezzetli mi? e patates varsa zaten lezzetsiz olabilir mi :)
Ellerine saglik ahretligim
Sevgiler
fu
Fulyacığım biz beğendik, kahvaltıda epey yedik.O kadar basit ve el oyalamayan bir tarif ki mutlaka yapmalısın.Beğenmene sevindim.
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.
Bu böreğe bayılıyorum ben içerisine haşlanmış kabakta ilave ediyorum nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim ellerinize sağlık...
Yorum Gönder