Cumartesi, Şubat 22, 2014

Minik Ergen ve Dili


Tontalağım perşembe günü okulda ateşlendi. Hemen babası almaya gitti. O günden beri ateş devam ediyor. Dün doktora gittik.Ya beta oluyor ya pfapa.Streptokok testi negatif yani bu sefer ki pfapa atağımış.

Şimdi geldik eczaneden iğneyi vurdurmadık içirdik. Eczaneci prednolü sulandırdı bizde meyve suyuna kattık hop bir güzel mideye indirdi.Bu yöntemi daha çok sevdik.İğne içilir mi diye önce bir itiraz eder oldu lakin popona vurulmasını mı tercih edersin dediğimizde tamam tamam içerim diyerek yelkenleri suya indirdi.Şu an ateş çıkacak mı çıkmayacak mı beklemedeyiz.

Okulun ilk dönemi 'ilkokula hazır mı diye olgunluk testi' ve 'adını unuttuğum bir gelişim testi' yapıldı çocuklara.Orada dikkatimi çeken şey dil gelişim bölümü oldu.5 yaş 2 aylık tontalağın dil gelişimi 6 yaş 10 aylık çıkmış.Hiç şaşırmadım. Son dönemde dili pabuç kadar.Özellikle yapmak istediği ve bizim izin vermediğimiz konular hakkında..

'Babacım sen kral annecim sen kraliçe değilsin...Babacım sen padişah annecim sen sultan değilsin.. Sen baba bu evin patronu değilsin.Sende(beni göstererek) bu dünyanın hakimi değilsin.Herşey sizin istediğiniz gibi olamaz.
 
Biz ne mi yaptık hiç birşey tabi.Koltukta donduk kaldık Erol'la.Son dönemde ise başka cümle kurar oldu.
 
'Benim tüm hayatımı kontrol edemezsiniz tamam mı' 
 
5.5 yaşında bunları diyen bir çocuk 15 inde ne der acaba.Şimdilik öğrenmek istemiyorum.Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin yaşayarak öğreniriz nasılsa..
 
Kendime Not: Pfapa atağı 20/02/2014. 40 mg Predonolun bir kısmı içirildi.
 
 

2 yorum:

mihriban mutlu dedi ki...

Gecmis olsun

Ayla dedi ki...

Mihriban teşekkür ederim gecti gıttı Allah'a şükür