Salı, Şubat 25, 2014

Çizimler

Tontalağımın en büyük tutkusudur çizmek. Nereye ve ne ile çizdiğinin bir önemi yok yeter ki çizsin. Not kağıdı, resim defteri, eli...Tükenmez kalem, kurşun kalem, pastel boya, tebeşir. Evimizde envai çeşit boya ve boy boy kağıtlar var tontalağımın tutkusuna hizmet etmek için.

Öğretmeni çizmeyi o kadar çok seviyor ki servisten iner inmez boya kalemlerinin yanına gidiyor dediğinde o da bir şey mi gözünü açar açmaz masasına koşup bir kaç sayfa birşey çizmeden servise binmiyor dedim.Yeteneği var mı tartışılır lakin tartışılmaz tek şey var ki çizerek kendini ifade ediyor ve bu onu çok mutlu ediyor.O yüzden bugün tontalağımın resimlerinden bir kaç kare ekleyeceğim.


22 Ekim 2013-Kalp sistemi:) Kalbe giden borular varmış.Bu borulardan sular (bazen kan)geçermiş. Su bittiğinde alarm çalmaya başlarmış.Alarmın dalgaları çok hoşuma gitti.Okulda teneffüste yapmış eve geldiğinde annecim biliyor musun dek(tek) başıma yaptım dedi..

 
23 Kasım 2013-Atatürk'ün evi:Uzun zamandır Atatürk ve hayatı ile ilgili şeyleri çizmeyi çok seviyor.Resimlerine bazen dialoglarda ekliyor.Yazıları ben yazıyorum onun dışında fikirlerde, çizimlerde Eray'a ait. Burası bilindiği üzere Selanik. Bu evde Atatürk'ün annesi Zübeyla(Zübeyda) hanım oğluna sesleniyor.
 
'Oğlum Atatürk gel buraya yemek hazır.Aç aç savaşa gitme sana çok besleyici yemekler hazirladim'. Görüldüğü üzere sadece çizimler yok öğretici mesajlar da veriyor tontalak:)
 

 
10 Ocak 2013:Atatürk'ün resmi: Hiç de fena olmamış di mi..Çizerken bilgiler de vermeyi ihmal etmez hiç.Kırmızılar savaşan askerlerin kanıymış, Türk bayrağı da bu şekilde oluşmuş.
 

 
Osmanlı Askeri: Ata biraz ters binmiş ama olsun düz herkes biner zaten:) Cumhuriyetten önce Osmanlılar varmış tontalak öyle der...

 
Bu serbest çalışmalarından biri:) Bu tür resimler çizmeyi de çok sever.

 
Eray'dan insan manzaraları: Evden çıkacağız vakit yok adam illa birşeyler çizdirmem lazım diyor yani sigara tiryakisinin sigara krizine girmesi gibi.İki dakika da insanın haliyet-i ruhiyesini çizdi. Favorim dil çıkaran;)

 
Gelecekte olmak istediği meslek: Aslında bu bir ödevdi.Öğretmeni olmak istediği mesleği çizip getirin demiş.Eray'cım sen ne olmak istersin dediğimde komutan demesi beni biraz şoka uğrattı. Ressam, çevre bakanı,dağcı gibi şeyler söyleyen çocuğun asker demesi beni haliyle şaşırttı.Sonra işin rengi anlaşıldı.Öğretmeni Atatürk ile ilgili dergi çalışmasında Eray çok etkilendi,çok ilgilendi komutan olmak istiyor dediğinde anladım:) Ne seçerse seçsin mutlu olsunda...Eray burada komutan olmuş gögsündeki yıldızlara dikkatinizi çekerim.Burada benim tek katkım istersen ağaç çiz askeriyelerde yeşillik çok olur demem:)
 
 
Hava durumu: Bu çizimde havanız nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun dedirtten cinsten.
 
 Efendim son resim benim resmim.Hazır mısınız bu güzellik karşısında:)) Ta ta tatammmm karşınızda hanımiğnesi...
 
 
Okulda çizmiş ve şekilli delgeçle şekillendirmiş.İtiraf ediyorum biraz trip attım.Ben bu kadar kilolu muyum dedim.Annecim kilo aldın ya sen diyerek pot üzerine pot kırdı:) İnci gibi dişlerimin ve kırmızı rujumun hatırına affettim.Anne yüreği işte. 
 
Ha bu arada Mona Lisa da kimmiş bu duruş karşısında...
 
 
 
 

4 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Cok guzel :) ozellikle senin fotografin :)

Ayla dedi ki...

Ahretliğim sağolasın sende olmasan:)

Sevda ÜNLÜ dedi ki...

hepsi harika...
sen de öylesin:)

Ayla dedi ki...

Sevda hanım teşekkürler:)