Pazartesi, Kasım 26, 2007

Örgü Milföy Börek


Hafta sonu kayınvalidemler hacca gidecekleri için misafirler çoktu. Bende herzaman yaptığım böreklerin dışında yeni birşeyler yapmak için daha önceden keşfettiğim fakat bir türlü fırsat bulup inceleyemediğim burçinindenemeleri sitesinden örgü milföy börek ve patlıcanlı börek tariflerini gördüm.

Öncelikle şunu söylemek isterim sunumlar ve resimler bir harika. Ben tam istediğim gibi milföyü öremedim, çünkü bir taraftan da patlıcanlı böreğin iç malzemesini yapıyordum. Milföyün nasıl kesilmesi gerektiği Burçin hanımın sitesinde var. Benim acelem olduğu için resimleyemedim. Ama en kısa zamanda tekrar bu böreği yaparak daha güzel resimler ekleyeceğim. Tarif çok basit sadece milföy ve ben peynirli tercih ettiğim için peynir. Afiyet olsun


4 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nefis görünüyorlar. Allah güle güle gidip gelmek nasip etsin...

Ayla dedi ki...

Amin, beğendiğinize sevindim, yorumunuz için teşekkürler

Yunkabu dedi ki...

Orgu borege rastlamistim daha once, ama milfoy bulamayacagim icin es gecmek zorunda kalmistim. Gercekten de goruntusu cok hos, farkli. Aylacim, ellerine saglik. Galiba burda da milfoy var ama hangi isimle satiliyor once onu bulmam lazim... Ay simdi bu orgu boregin sucuklusu olaydi... nerden geldiyse aklima gecenin bu saatinde?!

Ayla dedi ki...

Beğenmene sevindim fulyacığım,benim de aklımda sucuklu bir börek yapmak var.Eğer bir yerlerde rastlarsan söyle olur mu?