Pazartesi, Kasım 26, 2007

Fırında Karnabahar

Karnabaharın salatası ve kızartması dışında ne yapabilirim diye internette araştırma yaparken sihirlieller sitesindeki fırında karnabahar tarifini gördüm ve vuruldum. Hemen bende denemeliyim dedim. Gerçekten hem çok lezzetli hem de çok hafif, herkese tavsiye ederim. Gelelim tarife;


1 küçük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/2çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı un
 Kaşar peynir rendesi
Tuz, pulbiber

 Karnabaharları çiçek çiçek kopararak tuzlu suda haşlanır. Derince bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzeme karıştırılır.Haşlanan karnabaharlar hazırlanmış olan sosa batırılıp, yağlanmış borcama dizilir(ben kare borcam kullandım)Üzerine 1-2 parça katıyağ koyup(ben yağ kullanmadım) 200 derecede 20 dakika kadar fırında pişirilir.Daha sonra kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür.Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Aslinda evde karnabahar var, ama kucuk boy lafi biraz kafami karistirdi. Bendeki cok da kucuk sayilmaz.. Denemem lazim, sen guzel diyorsan guzeldir.

Ayla dedi ki...

Valla benimki de çok küçük değildi, bence orta boya yakındı.Ben hep bu gibi konularda tereddüt etmişimdir, neyse oldu ya.