Pazartesi, Ekim 22, 2007

Fırında Makarna

İşten eve gelince yapmak için pratik yemekler araştırırken Emel hanımın sitesinde fırında makarna tarifine rastladım. Bu hafta sonu denedim ve sonuç harika. Hem çok pratik hem de çok lezzetli.


Malzemeler 

Yarım paket makarna
3 adet yumurta
1 su bardağı peynir rendesi
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz, tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
Bir kapta süt, yumurta,sıvı yağ,peynir, maydanoz, baharatlar karıştırılır ve haşlanmış makarnalar bu karışıma ilave edilir. Kare borcama biraz margarin sürülerek makarnalar eklenir.Kaşar peynirler makarnanın üstüne serpilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Aylacim, ellerine saglik cok guzel gozukuyor. Bayilirim firinda makarnaya. Benim daha once kotu bir denemem olmustu. Yumurta kokusu cok duyuluyordu, rahatsiz edecek kadar. Senin tarifte yumurta anlasiliyor mu cok? Mesela 2 yumurtaya indirsem ben, acaba sonucu cok mu etkiler?

Ayla dedi ki...

Tarifte 3 yumurta yazdığında ben de çok olduğunu düşündüm kısa bir tereddütten sonra 3 yumurta atmaya karar verdim ve yumurta kokusu gibi sorunla şükür ki karşılaşmadım.Çünkü yumurta koktuğu zaman yemeği bende yiyemiyorum.Geniş bir kapta tüm malzemeyi güzelce karıştırdım ki haşlanmış makarnaları atınca eşit miktarda yesin diye. Sadece tarifte bir çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ demişti ben onu yarım çay bardağına düşürdüm:)