Cuma, Mart 13, 2015

Oğlum bu olaydan sonra annenin ne olduğuna sen karar ver

Oğlum senin anan bir melekti aman salaktı derlerse inanmamazlık yapma sakın inan. İlk defa bir şeye heves ettin gittim onu da elime, yüzüme bulaştırdım. Rekabeti iyice körükledim..

Her şey dün akşam oldu. İnsanın aklı da eli de gözü de başka işte olunca.. Sonuç kaçınılmaz idi.

Sen tabiatın gereği yarışmaları sevmiyorsun, rekabetten hoşlanmıyorsun. Hırs denen şeyin nasıl telaffuz ediyorsunuz yeni sistemde hahhh hı'sı yok sende. Normalde stickerları çok sevsen de ödül olarak sunulduğunda kazanmak için tek adım bile atmıyorsun. Cezalar da senin için caydırıcı olmuyor. Yani ödül de ,ceza da senin bünyeye vız gelip tırıs gidiyor.

Ama bu  demek olmuyor ki üzülmüyorsun. Bir arkadaşının kazandığı hediyeyi çok beğendiğin akşam höykürerek ben neden alamadım anne diye ağladığında anladım.O gece çok şaşırdım biliyor musun?O kadar umursamaz görünüyordun ki bu yarışmalar karşısında. Meğerse iç dünyanda neler yaşarmışsın.

Eee madem oğlum o zaman sende adım at, mücadele et, sende kapasite var dediğimde bana baktın ve o gün bana bir cümle söyledin.Haklıydın. Hem de çok haklıydın. 7 yaşında olmana rağmen senin mantığına, tabiatına, düşüncelerine ters olduğunu o cümle ile çok güzel anlattın.

Hoş bak bu konuda birbirimize çekmişiz. Ananında hırs denen şeyin nasıl telaffuz ediyorsunuz yeni sistemde hahhh hı'sı yok bünyesinde. Bir çimdik olaydı inan şu an çok başka yerlerde olurdu. Peki bu konuda pişman mı?  Cevap veriyorum bu konuda asla. Ha bir de ünlü üstat, yazar, çizer Mahmudi'den esinlenerek söylediğim gibi oğlum olmadan asla.

30 yeni kitap :)
Bir ay sürecek kitap şampiyonası pazartesi akşamı başladı. Belki de okumaya başladığından beri evde kendi aramızda güzel okuduğun için sürekli aman efendim kitap şampiyonu, aman efendim okuma ustası, aman efendim bilmem ne dediğimiz için mi bilmem bu yarışmaya heves ettin. Ben de sana aslolan okumak ve öğrenmek ama madem ilk defa bir şeyi çok istedin bende sana tüm desteğimi vereceğim söz dedim. Bir de kitap şampiyonu sen olacaksın diyerekten seni havaya soktum :)

Her akşam iki kitap hatta dün akşam üç kitap okudun. Sonra ben ne yaptın biliyor musun. Kitapların fotoğraflarını çekip öğretmenine hocam süper gidiyor çalışmalarımız bu akşam üç kitap okudu. Hocam şöyle yaptık, hocam böyle yaptık. Bugün 30 kitap aldık. İnşallah onları da okuyacak diyerek tüm ama tüm taktiklerimizi ortaya serdim.Öğretmeninin sessizliği dikkatimi çekse de yoğunluğuna verdim. Sonra öğretmen özelden yazınca çaktım köfteyi. Meğersem o tüm yazıları tüm arkadaşlarının analarına yollamışım :))

Öğretmenin Ayla hanım artık işiniz çok zor, tüm anaları gaza getirtiniz dedi biliyor musun? Sanki gazları çok azmış gibi. Bir de kendi anneme soruyorum 'bu ne hırs, bu ne oyunculuktur anlamıyorum anne..

Ya oğlum işte böyle. Artık senin işin çok zor. Salaklığıma kahkaha atıp gülsem de seni çok pis havaya soktum diye üzüldüm. Halbuki ilk defa bir şeye heves etmiştin.

Bu arada oğlum senin anan bir salaktı aman melekti derlerse inanmamazlık yapma sakın inan.. Yoğunluktan, yorgunluktan bazen oluyor böyle karışıklıklar.

12 yorum:

oytunla hayat dedi ki...

ahahahaaaa :))
Kızmayın bana ne olur ama ben yazıyı okurken öyle sesli gülmüşüm ki büroyu azıcık çınlattım :))))
Anacık-oğulcuk siz çok yaşayın emi :))

O analarda gaz alacak bahane arıyormuş... Bak şimdi onlardan bazıları kitapları kendileri bile okuyabilir hızlıca çocuklarına :))

deeptone dedi ki...

ayyyyyy çok tatlı amaaaa hepsiii :)

Ayla dedi ki...

Şebnem hanım; kızmam kızmam zaten hakettim. Kime anlattıysam zaten güldü bana. Ama akşamdan beride ben bu salaklığı nasıl yaparım diye de kendimi işkence etmekteyim.

Hiç mi benim gizli saklı bir şeyim olmayacak dedim öğretmene. Çünkü bir proje ödevi olur hemen ben kendimizinkini paylaşırım yardımcı olur belki diğer velilere diye. Ama asla aynı şeyi oğlumla biz görmeyiz :) İlk defa gizli kapaklı bir şey yapayım dedim gittim onu da elime yüzüme bulaştırdım. Bari çocuğu havya sokmayaydım :)

Ayla dedi ki...

Deeptone; bir ayın sonunda acı mı tatlı mı hep birlikte göreceğiz :)ne diyeyim hak eden kazansın

deeptone dedi ki...

son yazıma baksan yaaaa. bi de baksana senin şu bodrum fotonu bak bende sağ üst köşede instagram var. blogçu arkadaşlar açtı benim için. senin fotonu ayla hanım iğnesi adıyla oraya koysak mııı, sakıncası yoksaaa :)

Ayla dedi ki...

Deeptone ;yüzüm görünmüyor nasılsa :) sakıncası yok benim için...

Unknown dedi ki...

:))))))))))))))çok alemsiniz:))))) bu arada keşke az da olsa hırslı olsam dediğim zamanlar olur ama hemen gecer bünye kabul etmiyor sanırım:))

Unknown dedi ki...

Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

Ayla dedi ki...

Sezobigo; bünye kaldırmıyorsa zorlamamak lazım, ben öyle yapıyorum :))

Ayla dedi ki...

Tuğba hanım ; hoşgeldiniz.. Sevgiler bizden

Cebimdeki renkler dedi ki...

Hay Allah talihsizlik olmuş ama vardır bunda da bir hayır Ayla'cım. Sonucu yine de merakla bekliyorum

Ayla dedi ki...

Ülker'cim kesinlikle inanıyorum bende bir hayır olduğuna. Eray dördüncü oldu bu arada. Çok mutlu oldu dördüncü olduğuna :)) Bu kitap şampiyonasını sevse de birinci olamamak onu üzmedi. Yine beni çok şaşırttı :))