Cuma, Aralık 26, 2014

Hedefi tam 12 den vurmuş bir ok


Eray'ın okulda öğrendiklerini evde tekrar ettirmek için yollar arıyorum bazen.Genelde eğlenebileceğini düşündüğüm yollar oluyor bu. Bazen yapmak için can atıyor bazen de tam tersi. Aslında bulduğum şeyi yapıp yapmaması Eray'ın o akşam ki psikolojisine bağlı.

Eray bulmacaları seviyor. Hoş dün bulmaca çözmek istemedi ödevsiz gün olduğu için oyun oynamak istedi. Minicik bir bulmacayı çözmek için ayak diredi. Ben işte bulmaca hazırlayacağım diye emek harcadım ya inat ettim. Hatta galiba ayy ne güzel annecim hazırlamışsın, getirmişsin, benim iyiliğimi düşünmüşsün gibi takdir cümleleri de beklemiş olmalıyım. Evet itiraf ediyorum dün akşam Eray haklıydı. Unutuyorum bazen karşımdaki çocuğun 6.5 yaşında olduğunu. İnatlaşmam da ne bilim tuttu inadım işte. Pişmanım.

Bana sen benim öğretmenim değilsin dedi.Öğretmenimin verdiği ödevleri yapıyorum sen bana ödev hazırlayamazsın, sen kendini öğretmen mi zannediyorsun diye devam etti. Ödev değil eğlence desem de maşallah lafları ok gibi. Hedefi de şaşırmaz ha..Hedefi tam 12 den vurdu.

Sonra koklaştık, öpüştük, sarıldık, unuttuk gitti. Ana-oğul arasında oluyor böyle şeyler bazen.



Dün İngilizce kelimeleri nasıl tekrar ederiz diye düşünürken kelime avı fikri ortaya çıktı.Sonra internete baktım bir sürü bulmaca var. Yalnız şöyle de bir sorun var.Aralarında Eray'ın öğrenmediği kelimeler vardı.Ahretliğime sordum. Bingo. Bana bir adres söyledi. O adrese istediğin kelimeleri giriyorsun ve bulmacayı oluşturuyor. Sana sadece çıktı almak kalıyor :) Çok sevdim bu siteyi ..

Her hafta hazırlamaya karar verdim. Ve Eray'ın eşref saatine denk getirip bulmacayı çözdüreceğim. Zaten rahat çözüyor sadece zamanı iyi ayarlamaya dikkat etmem lazım.


Bugün hızlı başladı. Müzik iyi geliyor bana bu arada. Güzel demiş Feridun di mi?

Belki güneş bir gün bizim için doğar
Belki korkuları hayallerimiz boğar
O masal günü gelinceye kadar ; susuyorum


2 yorum:

Cebimdeki renkler dedi ki...

Harika fikir kelime avı. Ne güzel bir siteymiş o. sen de ne emek vermişsin ama, haklı olarak da bir teşekkür beklemişsin. Yine haklısın inatlaşmamak lazım ama bazen unutturuyorlar çocuk olduklarını o pabuç gibi cevaplarla. Ben de daha 3 yaşına gelmemiş bebeyle inatlasiyorum bazen. Evet yanlış da ..

Ayla dedi ki...

Ülker galiba dün istesem yaparım ama istemiyorum lafından sonra bende film koptu o yüzden inatlaştım galiba:)

Benimde istemediğim bir sürü şey hayatta ama istemeye istemeye yapıyorum onun bu durumu anlamasını bekledim ama dedim ya daha 6,5 yaşında :)