Salı, Aralık 30, 2014

Bir varmışsın bir yokmuşsun

T. beyin yeğeni (amirim) vefat etti dün akşam. Bu öğlen karşıda cenazeye katıldık. İnsanların içleri cayır cayır yanarken biz donduk. Gerçekten çok soğuktu bugün.

Benden dört yaş büyük bir kadın üç çocuk bıraktı ardında. İlkokul 4.sınıfa giden kızını okuldan aldıktan sonra yemek koymuş önüne.Sonra da kendimi iyi hissetmiyorum biraz uzanacağım demiş. Ve bir daha da hiç kalkmamış. Küçük kızı annesine seslenmiş, seslenmiş olmadı dürtmüş, korkmuş ve sonra yakınlarına haber vermiş. Annem kalkmıyor demiş. Yavrucağın aklına ne gelsin ölüm.. Sapasağlam bir kadın.

Büyük kızı ağlama diye telkin edenlere nasıl ağlamam anne bu ya dedi. Sonra da anne bu ya, anne bu ya diye dakikalarca ağladı. En çok da bu manzara etkiledi beni. Doğru ya nasıl ağlamasın anne bu ya.

 Görünür sebep: Kalp krizi. Kırkına gelmemiş bir kadını aldı ve ardında üç çocuk bıraktı.

Ayla dedim orada bak dön üzüldüklerine,kırgınlıklarına, öfkelerine.. Değer mi?

Bugün bir varmışsın saniyeler sonra belki yok olmuşsun..


9 yorum:

Unknown dedi ki...

Rabbim çocuklarının kalplerine sakinlik versin. Önlerinde, İnşallah iyi insanlar olur. Hayatlarını güzel yönlendirir.
Çok acı bir yayın olmuş.
Kırıyoruz ve kırılıyoruz. Ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz.
Sevgilerimle.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Hollanda daydik üc gündür,dün geldik.Ordaki tanidigim kadin cocuklarini birak her islerini kendileri yapsin dedi durdu.Hakliydi.Örnekler verdi filan,aklima yatiyor ama bir türlü ellerimi üzerlerinden cekemiyorum.Sonra bugün camasir asarken aynen sunlari düsündüm" bana birsey olsa yani ölsem su dakika! Napar bu cocuklar nasil devam ederler,nerdeyse ölmüs halimle onlara nasil yardimci olabilirim diye düsünmeye baslayacaktim,aklima düstü,genc bir anne vefat etse ne olurdu,iste olan olmus bir yerlerde ama bu bizde olabilirdik ,cok üzgünüm,Allah tan cocuklar icin sabir vermesini diliyorum,keske anneler hic ölmese hep yasasa.Allah rahmet eylesin.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Hiç bir çocuk annesiz büyümesin....

Ayla dedi ki...

Safiye hanım amin inşallah.. Ben de hep öyle dua ettim. İnşallah güzel ve doğru insanlarla karşılaşırlar çünkü anne olmayınca sanki buna daha çok ihtiyaçları oluyor.

Hiç görmesem de hiç tanımasam da insan üzülüyor annenin gençliğine, çocukların öksüzlüğüne :( ve bunları gördükçe daha sorguluyorum kırgınlıkları, öfkeleri, üzüntüleri. Hiç değmez bence...

Ayla dedi ki...

Serpil'cim amin.. İnsan en çok da genç ölümlere ve ardında bırakılanlara üzülüyor değil mi?

Bu örnekten yola çıkarak çocuklarımızı ayaklarının üzerinde duran bireyler olarak yetiştirmek boynumuzun borcu. Benim bu konuda daha çok çalışmam lazım farkında mıyım ama diğer türlü aslında ona kötülük yapıyorum. Bak işte dediğin gibi bir anne aniden gidiverdi.

Ne hayalleri vardı çocukları için kim bilir bunu düşündükçe canım sıkıldıkça sıkıldı.

Ayla dedi ki...

Ülker'cim keşke böyle bir şey mümkün olsa :((

Nil dedi ki...

Çok acı.

Annesi olmayanın kimsesi olmaz demişler. Allah sabır versin.

Ayla dedi ki...

Nilhan annem kullanır bu lafı bende ara ara hak veririm bazı sebeplerden .Allah sabır versin, Allah yardımcıları olsun kolay değil üç kız çocuğu...

Yunkabu dedi ki...

:(((((((((((