Çarşamba, Ocak 11, 2012

Okumayacakmış


Eray ilk defa dün maynak dedi,şaşırdım.İnşallah da son olur.Çok şaşırsam da çok üstelemedim bilirim ki üzerine çok düşersem,yasaklarsam Eray da bu söz yer edecek.Sadece Eray’cım bu sözü nereden duydun dedim.Uzundan duydum dedi.Sustum konuyu dağıtmak adına başka konudan bahsettim Bilmeyenler için yazıyorum uzun Keloğlan masallarında bir karakter.Hoş o lafı söylese söylese Huysuz derde dedim içimden yalan yok.

Keloğlanı Eray çok seviyor çok kahkaha atıyor lakin henüz kendisinin haberi yok o çizgi filmi artık seyretmesine izin vermeyeceğim,zaten tüm gün okulda olduğu için çizgi film az seyrediyor.Artık bende kaçak göçek seyrederim ne yapayım Sadece manyak konusu değil, canavar ve hayaletlerden bahsetmeye başladı tontalak.Yooo korkmuyor lakin kullanıyor. Geçen gün yine ortamızda yatmak için bir bahane buldu.Anne evde canavar var dedi.Canavar mı dedim ilk defa duydum bu lafı ondan.Evet annecim evde canavar var dedi meğersem canavarı da Keloğlanından duymuş.Sonra aynı gece bakkkkk anne dedi(gölgeyi göstererek) hayalet var orada diyince içimden yok artık dedim.Eray’cım hayalet diye bir şey yoktur dedim.Çok kızdı bana var anne hayalet nanam mı dedi.Keloğlan varken öz anasına mı inanacak bendeki de laf işte.Sözün özü şu televizyon konusunda daha dikkatli davranmak gerek.

Cumartesi kırk kapının ipini çektiğimiz bir gündü.Son durakta bir arkadaşa çaya gitmek oldu.Gösteri sonrası olduğu için Eray sürekli aynı şarkıyı söylüyor .Küçük kurbağa küçük kurbağa kuyruğun nerede....Ev sahibesi ise Erayla muhabbet kuracak ya dedi ki Eray senin kuyruğun nerede....Tontalak şarkısını yarıda kesti ve dedi ki cocukların(ç yok c var) kuyruğu olmaz, pöpeklerin olur nanam mı dedi.Ev sahibesi Eray’ı çok sevdi çocuk düşünüyorlar lütfen benim çocuğum da böyle olsun diye dua ediyor.Söylesem mi acaba dedim Eray hakkında gerçekleri.... Bugün çocuğum pamuk şekeri gibi sakın aldanma desem olmaz sonuçta herkes gördüğüne inanır.Keşke Pazar görseydi bizi de öyle karar verseydi.Çok zor bir pazardı gözüm bir ara cama ilişti, şuracıktan(5.kat canım bir şey değil) atayım kendimi dedim.Yok be intihara meylim hiçbir zaman olmadı benim.Sadece tebdil-i mekanda ferahlık vardır ya o nedenle havamı alayım azcık dedim.

Pazartesi akşamı geç gittim eve 21,30 kadar çalıştım.Eray tabii hemen hesabını sordu.
-Annecim yerdeydin sen..
-İşteydim oğlum.
-Babacimmm yerdeydi.
-Baban da işteydi oğlum.
-İşte naptin sen.
-Para kazandım
-Mende para kazanacağım annecimmmm
-İnşallah oğlum o da olacak ama önce okulunu bitirmen lazım
-Okul bitti annecim
-Evet bugün için okul bitti.Okulun bitirmen için daha çok zamanın var.Eray’cım daha yolun başındasın
-Annecim men para kazanacam

İki gündür aynı muhabbet annecim ten okula git men işe...Ahh be oğlum okul günlerime geri dönebilsem keşke.Eray okumayacakmış işe gidecek para kazanacakmış vahhh diyorum da başka bir şey demiyorum

Not:Bazen çok yaramazlık yapıyor ceza anlacağını anladığı an ellerini iki yana açıyor annemmmm bidanemmm ten menim canımsın diyor(Pepee buna benzer şarkıyı annesine söylüyor)İçim eriyor, eriyor,eriyor eriyor haaa bu arada yazdım mı çokkkk eriyor lakin taviz yok:)

24 yorum:

nil dedi ki...

Keloğlan ve huysuz konusunda sana katılıyorum.Manyak da dedi galiba,aynen Berk de dedi biz de senin gibi üstelemedik,evde digitürke bedel ödememizin sebebi, disney junior kanalıdır.Trt çocuk geniş bir yaş grubuna hitap ediyor.Annemlerdeyken izliyor,aynen Eray gibi kahkahalarla gülüyor ama koridorda canaval val,kov onu, ÖLDÜR! onu anne diyor. Önceleri öldürmek yok diyordum, sonra bir arkadaşım uyardı kelimenin anlamını yok etmek olarak algılıyor,psikopatça yaklaşmıyor senin bilginle onun dünyası aynı değil dedi. Ben de tamam dedim ve yine abarttım,geçen yine öldür dedi,dışın dışın dedim iyi mi? Keloğlandan sonra başlayan ateş falan eden karakterler var, bir ara tabanca istedi, okulda görmüş, şiddetle hayır dedim ama aynı arkadaş yasakladığın şey hayal gücünü geliştirir dedi hayalinde herşeyi tabanca yapar dedi, bu kişinin yeğeni pedagog ben de iyi dedim ama almam tabanca daha asla ama günü gelecek biliyorum :( Ne kadar yasaklasan da izletmeyi, başka bir yerden duyacak, duysun da aslında kötü bir kelime olduğunu nasıl öğreteceğiz ki?Zor ya zor.

Ayla dedi ki...

Nil O bölümü seyretmedim ama huysuzsa konu kesin demiştir:)Bizim yani karı-koca en hassas olduğumuz konu argo kelimeler.Bakma böyle yazdığıma ama böyle ve ileride daha kötü laflar kullanacak diye ödüm kopuyor.Benim eşimden yana en büyük şansım hiç argo kelime kullanmamasıdır,Allah bu konuda gönlüme göre verdi.Haklısın Trt nın bu konuda geniş yelpazesi var.Mesela Eray ölüm lafını ilk defa bayramda kullandı şaşırdım dün akşam dedesine öl dede dedi.Bu aralar çizgi filmleri sorgular oldum ama nereye kadar koruyacaksın ki o da var.

Silah ben hiç almadım bir kere hediye geldi.Bir gün yemekte genel müdür yard konuşuyoruz(kadın o ikizi var)silahlarla ilgili tereddütümü anlattım bana dediki silahların herzaman kötüler kullanmaz mesela polisler kullanır de bu açıdan anlat.Bilsin herşeye engel olamazsınbunları iyi insanlarda kullanır koruma amaçlı diye açıklama yap demişti. Bana göre silahsız bir dünya olsa ya neyse.gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor

Sibelbek dedi ki...

bizimki de Keloğlan seviyor. kendi yaş aralığına hitap eden çizgi filmlerde bile oluyor olur olmadık yaklaşımlar bazen rastlıyorum... bazı çizgifilmleri beraber karar aldık artık seyretmiyor. o konuda rahatım çünkü sözümü dinliyormuş, rastlarsa da annem seyretme dedi deyip değiştiriyormuş. belki sende konuşmayı deneyebilirsin. aralarında bir yaş var ama Eray da sana hak verirse seyretmemeyi tercih edebilir.

g dedi ki...

Ayla,
öyle bir vakit gelecek ki keşke manyak dese diyeceksin.Tecrübeyle sabittir.
Poyraz büyük sınıflarla beraber aynı okulda okuyor.Ve teneffüslerde onlardan duydukları küfürlerin haddi hesabı yok.Sakın onlar gibi konuşma diyorum tamam diyor ama..
Sanırım bazı durumlara engel olamıyoruz.Bu küfürleri illa ki öğrenecekler.Sadece yanlış olduklarını onlara öğretmeliyiz.
Tontalakta keloğlanı seyretsin derim ben çünki çok seviyor.
Akıl verdiğimi düşünme .
Ben sana duyduğu küfürleri söylesem
küçük dilimizi yutturacak cinsten.

Ayla dedi ki...

Sibel ben bile Keloğlanı seviyorum:)evet haklısın.Düşün Pepee yemek yemem diye bağırıyor sonra yemek yememenin ne kadar kötü birşey olduğunu anlyıor.Lakin tontalak yemek yemem diyor pepee gibi diğer kısmı almıyor,yani neresi artık işine gelirse.

Ben konuşsam dinlemez,çünkü o çizgi filmi seviyor,vazgeçmez.Vazgeçmediği gibi inada bindirir malesef o huyu kötü.Zaten şöyle yapacağım 16,30 da annanede oluyor biz 19,15 gibi annanede oluyoruz.Bir kere rast geliyor o çizgi filme ondada yola çıkarız:))

bahriye-krm dedi ki...

özellikle bu kanaldaki çizgi filmleri ben de seviyorum ve kerem'in izlemesine izin veriyorum ama işte böyle kelimeler yüzünden de kızıyorum...biz evde ne kadar dikkat etsekte ya tv'den,ya dışarıdan ya da arkadaşlarından öğrenecekler...bunun önüne geçemeyeceğiz sanırım ayla'cım...ama ne kadar geç öğrenirlerse onların yararına....
ah ah keşke özenmeseler şu çalışma hayatına...bir bilseler onların yerinde olmak için nasıl can attığımızı....

Ayla dedi ki...

Gezgin inanırım:))Maynak niçin birden tedirgin etti beni çünkü bu bir başlangıç diye.Ben her türlü öneriye açığım sonuçta o yollardan sen benden önce geçtin.Bazen yollarda duyuyorum el kadar çocukların ağzındakılerini çok üzülüyorum.Bazen ya anlatamasam diye de korkuyorum sonra evde hiç kullanılmıyor argo laflar en azında bu konuda güzel bir rol modeli(babası) var diye rahatlatıyorum.Keloğlan konusunda ise hiç o yönden bakmamıştım kafam karışık düşüneceğim o zaman biraz.

abide dedi ki...

Geçen yıl calliou takıntımız vardı bu yılda keloğlan ve pepee.Her ikisinide çok seviyor.Betüş'te ona benzer kelimeler kullanıyor tv denmi duyuyor kreşte arkadaşlarından mı duyuyor emin olamıyorum.Kıyamam nasılda annesine hesap sorarmış :) annesinide çalıştırmazmış:)Annem bitanem,sen benim canımsın lafından sonra herşeyi yapmak serbest olmalı,taviz var :))

Ayla dedi ki...

Bahriye bir bilsen öğrenci olmak için neler vermezdim dedim bir süre önce sonra bir gün Beyazıta yolum düştü okula uğradım yok sanki aynı tadı bulamadım.Dedim ki ya Ayla hanım herşey yerinde ve zamanında güzel:)

Evet Eray arkadaşlarından da çabuk öğreniyor şaşırıyorum mesela espri yapıyor bir konuda atıyorum Aliden duymuş:)İnşallah güzelliklerle,güzel insanlarla karşılaşır çocuklarımız.Şiddet içeren çizgi filmlerinden mümkün olduğunca uzak tutuyorum zaten bilmezde ne bilim Keloğlanı ailecek severdik:))Bakalım biraz daha gözlemleyeyim Eray'ı

Ayla dedi ki...

Abide Calilou zaten vazgeçilmemiz anladığım kadarıyla Eray kel çocuklardan hoşlanıyor:))Her ikisi de olabilir arkadaşlarından da duymuş olabilir televiyondan da.Böyle şeyleri duyduğumda aşırı tepki vermiyorum inatlaşmasın diye dur bakalım neler gelecek

Abide taviz verirsem artık lafım geçmez ona hoş çok geçtiğide yok ama olsun:))Teyzesii bir görsen nasılda güzel söylüyorrrr bir duysan kadife sesini:)))Bak yine eridim

Ayla dedi ki...

Gezgin teşekkür ederim:)))

g dedi ki...

:)))

annesiningülü dedi ki...

bence tv'leri evde iptal etmeli. etkilenmesin diye onu kapa bunu izleme derken hepten süs oldu zaten. Eray büyüdükçe ayırt noktasını anlayacak canım. bazı zamanlar duyduklarında aaa ne kadar ayıp dimi diyorlar bazen de gıcıklığına söylüyorlar.

Ayla dedi ki...

Bahar Eray maynak kelimesinin anlamını bilmiyor ama kötü birşey olduğunu biliyor düşün kızıldığı zaman sinirlendiği zaman söylenmesi gerektiğini annenın hoşuna gitmeyecek birşey olduğunu biliyor söylerken bile munzur bir ifade vardı.Biz neler seyrettik yaaa annem böyle dikkat etmiş miydi yooo, peki ben tramva yaşadım mı yooooo lakin her devirin kendine ait bir özelliği var.Bizim zamanımızda öyleydi,şimdi çok başka.Düşün şimdiki çocuklarda bizim zamanımızdaki gibi çocuklarda değil.İnşallah Bahar ayrımına varır...

Filiz dedi ki...

nedir bu çizgi filmlerden çektiğimiz
beyza da çok seviyor keloğlanı ama bazı bölümler korkutuyormuş onu meğerse ben sonradan öğreniyorum padişahın uyku sorunu olduğu bölümde kötüllükler kraliçesi varmış, beyzada uyuduğu zaman rüyasına gireceğinden korkuyormuş, hepsinde var bişeyler hiç izlettirmedende olmuyor, bunu çizgi filmleri hazırlayanlar düşünse, çoçuk psikologlarıyla çalışsalar ne güzel olur.
Aman eraycım oku, okumadan para kazanılmıyor :)

Didem Yazici dedi ki...

Ne kadar meraklı bu çocuklar para kazanmaya :) Benim kuzumda sabırsızlıkla işe başlayacağı günü bekliyor !
Çizgi filmden duymasa, arkadaşlarından duyuyor çocuklar kötü sözleri. Emre 1-2 söylüyor, sonra vazgeçiyor. Üzerinde çok durmuyorum.

Yunkabu dedi ki...

Hüya teyzesi onu cook opuyor :)

Ayla dedi ki...

Filiz o bölümü biliyorum ve gülme ne olur o kötülükler kraliçesinden bende korkuyorum:)Aman sesi,görüntüsü çok kötü.Beyzada haklı öyle düşünmekte.

Filiz hem okuyacagım dıyor hemde pilot olmak konusundan utanmadan ısrar ediyor

Ayla dedi ki...

Didem o günler gelince yani işe başlayacağı bu seferde okul günlerini özlerler.Dün eşimle bu yasak konusunu konuştuk dediki nereye kadar yasak koyacaksın tamam bu çizgi filmi yasakla okuldan arkadaşından,sokaktan duyacak bu çözüm değil dedi hak verdim yani en iyisi neden kullanmaması gerektiğini anlatabilmek marifet de orada galiba

Ayla dedi ki...

Hüya teyzesii Erayımdan seni çok öpüyorrr

yadigar olam dedi ki...

Biz mümkün olduğu kadar çizgi film izletmemeye çalışıyoruz, çünkü dediğin gibi orada gördükleri herşey onlar için daha doğru olan bizim dediğklerimizin pek bi önemi yok.O yüzden açmıyoruz evde televizyon akşamları, sadece okula gidene kadar 1 saat babaannesinde izleme izni var sadece.Eray ne güzel erken hayata atılacak görünüşe göre :)

Ayla dedi ki...

Yadigar olam biz bir dönem kendimizde dahil hiçbirşey seyretmedik konuşmasında etkili olsun diye.Aslında kaliteli zaman geçirmek için en faydalı yöntem kapatmak da olmuyor işte:)Çocuklar daha çabuk etkileniyorlar malesef

Evet erken atılacak gibi görünüyor bakalım neler olacak inşallah geçer bu sevdadan:))

otuzundansonra dedi ki...

ha haha,canım benim ya,ne kadar akıllı bir o kadar da uyanıkmış .sende ona cevaben yine Pepe'nin şarkılarından ''insan annesini(sevdiğini) böyle üzer mi?'',şarkısını söyleee,olmaz mı?
bu arada sen ne kadar korusan da o kelimeleri okuldaki arkadaşlarından öğreniyor,kaçış yok Ayla'cım.bence o kelimelerin kullanımının ayıp ,yanlış olduğunu söylesen daha doğru olmaz mı?
(not yukardaki yorumları okumadım ama)

Ayla dedi ki...

OOooooo sende Pepee fanatiğisin galiba.O şarkıyı da söylüyor Eray Pepee pepeeee cok üzüldüüüü diyor:))Dün akşam ayak üstü eşimle mutfak toplantısı yaptık anlattım dedi ki yasak çözüm değil sürekli kollayamazsın yasak koyamazsın o nedenle yasak konulması Keloğlana mantıklı geldi açıklamaları sonuçta ben mantıklı her açıklamaaya şapka çıkarırım:))Artık yanlış olduğu bir şekilde anlatılacak