Pazartesi, Ocak 23, 2012

Assistant Manager


Son zamanda kendimi Eray’ın annesi gibi değil de asistanı gibi hissediyorum.Tüm programını düzenliyorum hatta bazen hangi gün nerede ne vardı diye hatırlamaya çalışıyorum.Evet o kadar yoğun tontalak bey bu aralar.Biz onun yanında bu kadar sosyal değiliz düşündükçe gülüyorum.

Malum Cuma günü karneler alındı,kırık bir kalbi yok oğlumun.Hoş bence karne kısmı formalite önemli olan gelişim raporu.Gelişim raporunu bir ara bloguma yazacağım kayıtlarda bulunsun diye.

Bu haftasonu Eray’ın resmen peşinde koşturdum.Cumartesi sabah kalktık okula bıraktım okulda programları vardı 15.30 kadar.O okuldayken ben asistanım ya arkadaşına hediye seçmek için alışveriş merkezindeydim.

Eray beyler okuldan alındı daha önceden almış olduğum ve kırık yılın çarşambası bir araya gelmeliydi dediğim Hansel ve Gretel’e biletimiz vardı.Tiyatro Cevahirdeydi,biz oraya gittiğimiz zaman fellik fellik eğlence merkezinden kaçar, önünden bile geçmeyiz.Erol’a inşallah tiyatro eğlence merkezinden uzaktadır da Eray görmez dedim ya tiyatro tam olarak eğlence merkezinin göbeğinde çıkmaz mı?.Eray orayı görünce sevinçten çıldırdı bende iki elim başımda eyvahh dedim.Düşünün şimdi 3.5 yaşındaki bir çocuğu eğlenceye mi akar yoksa durun ben bir Hansel ve Gretel’i seyretmeye mi gideyim der.Cevabı artık size bırakıyorum.Hoş ben o yaşlarda eminim tiyatroyu seçerdim.


Allahtan önce gitmiştik de biraz oyun oynama fırsatı buldu sonra 17,00 de tiyatroya geçtik ama geçene kadar biz neler çektik.Adam oyuncaklara gideceğim diye tutturdu neyse ki oyun başlayınca unuttu.Çok güldü o kadar çok güldü ki oyuna ben şaşırdım.(ben oyunu pek beğenmedim) Evet seyrediyor yalnız birkaç sorun var ayakta seyrediyor, bazen başkalarına laf atıyor.Mesela o gün öndeki kadının saçını çekip 'ne yapıyon abla' dedi:)Ya da oyunculara laf atıyor ‘karga karga yerdeydin (neredeydin) sen’ gibi.

Sonuçta çok eğlendi hatta çıkışta bir kadın bana aferin valla ne çok eğlendi,ne çok güldü diye tebrik etti.Asistanız ya tebrikleri aldığım kadar Eray namına da özür de diledim.Saçını çektiği kadından verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı af diledik.Eve koşturup hazırlandık.Eray bey’in arkadaşının doğum günü partisi vardı oraya gittik.Gün bittiğinde akşam nereye yatacağımı bilemedim.


Üç gün daha okula gidecek Eray çünkü gezileri var.Efendim pazar Akvaryum gezisi, salı Tim Maslak Center de Neşeli Ayaklar adlı film gibi.Diyorum ya çok yoğun bu aralar.

Eray’ın servisi üç gün daha çalışacak lakin üç gün için ekstra ücret istedi Gezi ücretleri ayrı sadece annaneye bırakıp alması için istediği para çok abuk.Sinirlendim zaten aylık veriyoruz servis ücretini 15 gün gitmeyecek olsa da parayı alıyor lakin üç gün gidecek diye ekstra ücret. Erol mecburuz ne yapacağız dedi.Valla hiç mecbur değiliz parayı ağaçtan toplamıyoruz dedim.Annem becerikli kadındır teyzesini ayarlamış ayarlamasına da izin almasına gönlüm razı olmadı.Sonra başka çözüm yolu buldu annemin bir ahretliği var tam 35 yıllık.Onun eşi emekli evde oturuyor.Ben bırakır alırım Eray’ı elime mi yapışacak demiş.Ohh dedim bundan iyisi şam da kayısı.O servisçiye taktım ya bu çözüme çok sevindim.

İlk Karne:20/01/2012
İkinci Tiyatro:Hansel ve Gretel Cevahir- 21/01/2012 17,00

24 yorum:

hypo dedi ki...

hırsız bunlar.
hadi anlarım çalışmadıkları sürede alınan parayı ama 3 gün be kardeşim 3 gün ne parası istersin!
şerefsiz bunlar.
gelişim karnesini yayınlayacak olman güzel. benim de aklıma yattı.
kaybolur felan burada durması güzel. hay aklınla bin yaşa.
bir scanner edip burada dursun, ilk karneleri değil mi. evde zaten herşey mevcut olup, bulamadıklarımız o kadar çok ki. böyle evraklar burada kalsın. artık o postu da okuyanlar oha demesinler lütfen. oğlullarımızın ilk karneleri. o kadar da olsun.

hypo dedi ki...

o kadar sinirlendim ki şu serviscilere eray'ı tebrik etmeyi unutmuşum.
tebrik ederim, üniversite mezun diplomaları olsun.:)

Ayla dedi ki...

Cüneyt sorma çok sinirlendim gitmedikleri 15 gün için aldıkları parayı bende anlarım sonuçta adam arabayı bağlıyor lakin üç gün için mantıklı bir ücret iste di mi?Yok dedim Erol'a o parayı o adama vermem:))İnadımda inattır haa.

Evet ben yazacağım vakit bulunca gelişim raporunu bu arada kim ne derse desin burası benim-bizim blogumuz sonuçta ilk karnesini de onununcu karnesini de yayınlayacağım belki yedinciyi atlarım kimbilir:))

Teşekkür ederiz amcası amin inşallah Allah o günleri gösterir hepimize..

yadigar olam dedi ki...

Yoğun ama eğlemceli bir haftasonu olmuş.Ne güzel.Ayrıca servis olayına da çözüm bulunmuş olması da sevindirici :)

Ayla dedi ki...

Yadigar olam evet yorucuydu fakat güzel ve huzurluydu.Evet annem saolsın Allahtan o var çok yardımcı oluyor bu konularda.Bu arada ben de sizin blogunuzu okuyordum aynı anda yorum atmışız birbirimize habere çok sevindim:))

elif-kayra dedi ki...

sevindim, servis işinide böylelikle çözmüşsün :))

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ayla senin enerjine hastayım ben ya.. maşallah valla.. eraycım da sana çekmiş belli.. hiç şikayet etme..:))

Ayla dedi ki...

Elif saol annem saolsın zehir gibidir:))

Ayla dedi ki...

Sevgi teşekkür ederim galiba annemin kızı olduğumu bu şekilde ispat ediyorum.Sabah arkadaşıma dedim işyerinde sırtım koltuk yüzü gördü diye.Evet Eray da duramaz yerinde yok yok şikayet değil de bazen bunalıyorum işte:)))

Sibelbek dedi ki...

dün bir ara sizi arayıp, görüşelim diyecektim ama bu program yoğunluğuna zaten bize zaman ayıramazmışınız :)))

Ayla dedi ki...

Sibel Cumartesi full doluyduk yanlız programın hiçbiri bana ait değildi Eray ve asistanı görevini yapan ben:)Pazar daha müsaittik aslında.Erol kafaya koydu bu aracı artık sen kullanacaksın diye bana ders veriyor gezdik öylesine sorna kahve dünyasına gidelim dedi yani yine program bana ait değildi Erol bey ve ben yardımcısı.Bu sefer olmadı ama inşallah en yakın zamanda yapalım bu programı....

Mani ve Badi dedi ki...

ohhh tadını çıkarsın Eraycığım. Darısı bizim başımıza.

annesiningülü dedi ki...

yorucu mu? yorucu ama herşeye değiyor mutlu olsunlar da :D
karneye bin tebrik ;)

abide dedi ki...

Servis olayına çözüm bulmana sevindim canım.Eray için çok güzel ve yoğun bir hafta sonu olmuş.İlk karneniz hayırlı olsun canım, güzel olmasına da sevindim.Allah daha nice nice karneler almayı kısmet etsin :)

Ayla dedi ki...

Fulya amin inşallah sizde en yakın zamanda gidersiniz.Eray'ın uslu uslu izmesi için biraz daha vakit var ama olsun böyle böyle alışacak:))


Bahar teşekkür ederim kesinlikle herşeye değiyor yorgunluk sabah hoop diye uçuyor ve ruh dinginliği,birşeyler yapmanın huzuru kalıyor.

Ayla dedi ki...

Abide inşallah çocuklarımızın güzel günlerini görmeyi nasip eder yaradan.Çok yorulduk gece maaile nasıl uyuduğumuzu bilemedik.Gelişim raporunda birebir ne düşünüyorlarsa yazmışlar zaten yazmaları da gerekiyor sonuçta ben çocuğumun neyi yapıp neyi yapamadığını bilirim önemli olan o bence.O nu da yakın zamanda yazacağım:))

nil dedi ki...

Daha ilk paragrafda şapka çıkardım imzamı attım o kadar guzel anlatmissin ki durumumuzu tebrik ederim, ben boyle guzel ifade edemezdim.

Servise bu anlayışa cok kızdım :((

Biz de bu haftasonu pazar gunü kahvaltı organizasyonunda alacakmışız karnemizi valla ne diyeyim bilmiyorum gitsek bir turlu gitmesek olmayacak gecen sene de 2 yaşındayken içkili çalgıli restaurantta karne almıştık niye gittik bir sor tecrubesizlik ve ilk olmasının heyecanıyla ne yediğimizden ne içtiğimizden anladık ustelik saat 22 o vakitler Berk icin olamaz bir saatti neyse ki şimdi kahvaltiymis:))
Eray'i tebrik eder, operim annesi :))

Ayla dedi ki...

Nil teşekkür ederim beğenmene sevindim ne yapayım bu küçük adam sebep oluyor herşeye kendimi son zamanda öyle hissettiriyor:)))

Servisci biraz fırsatçı başka açıklamam yok.Erol mecburuz dedi ya işte bu mecbur lafı beni dönüştürdü başka şeye.Hiçbirşeye mecbur değiliz hele de böyle fırsatçılara.O yüzdne çözüm konusunda anneminde yardımıyla bulduk

Nil geçen sene öğretmenler ve müdür kendilerini eğlendirmek istemiş bence:))Evet çocuklar için uygun program değilmiş yaşandı bitti tecrübe edindin.Bende şimdi şu aklımla şöyle yapmazdım dedğim çok şey var özellikle Eray'ı yetiştirirken.Kahvaltı olması güzel bende şimdiden Berk'i tebrik ederim ben biliyorum karne on numara gülen yüzlerle dolu bir karne olacak.Tüm hayatları boyunca başarılı ve mutlu olurlar inşallah...

bahriye-krm dedi ki...

eray'ın gezi planları süpermiş...dilerim keyif almıştır - alır...biz de hafta sonu ilk tiyatro denememizi yapacağız (biliyorum geç bile kaldık )...bakalım sonuç ne olacak....

Ayla dedi ki...

Bahriye keyif alıyor,eğleniyor ama sürekli hareket halinde o yüzden başkasına rahatsızlık vereceğiz diye geriliyor.Bence Kerem çok beğenecek hatta eminim inşallah çok çok beğenir.Sonucu merakla beliyorum

İkiz Annesi dedi ki...

İlk karnenizi tebrik ederim canım keyifli ve yoğun oluyor onlar evde olunca haklısın ama güzel oluyor tartışılmaz :)
Servis olayına çözüm bulmuş olmana sevindim bazen işin suyunu çıkarıyorlar haklısın.

Ayla dedi ki...

Aylin teşekkür ederim evet tüm planlar onlar ait yorgunluk sonra mutluluklarını gördükçe geçiyor.

Vermem o parayı dedi erol'a başka da birşey demedim:))

Filiz dedi ki...

Aylaaa bende nefret ediyorum cevahirin eğlence merkezinden :))) bir gün buluşalım orda :))
ben bir bahane buldum gittiğimiz zaman annecim tühh ya şansa bak bugün bakım günüymüş düşünmeden geldik bir dahaki sefere dikkat ederiz diyorum, pazartesi günleri alt kat kapalı oluyor :) valla o gürültüyü benim kafam
hiçç kaldırmıyor :)

Ayla dedi ki...

Filiz olur neden olmasın:)))Aslında ben Cevahir'in kendisinden de hazmetmiyorum bir kere çok kalabalık, huzurlu değil:))

Filiz benim ki bakımdan falan anlamaz ki zaten benim ki laf da anlamaz oraya gördüm mü kapalı olmuş onu da dinlemez direkt ömrümüzü yer...