Pazartesi, Aralık 19, 2011

Çakralarımı açıp 12 dilek tuttum-Mim

Hayallerim vardır benim bazısı gerçekleşmesi mümkün olan bazısı gerçekleşmesi mümkün olmayan lakin sadece düşüncesi bile kafam yerinde alaturka oldum ben dedirten.Zaman içinde gerçekleşmesini istediğim listelerim vardır benim asla şu tarih olsun demediğim.Pis ama çok pis bir huyum vardır benim.Bir düşünce,bir istek aklıma düşerse eğer gerçekleşmediği her an yorulduğum,nefes alamadığım.O yüzden beklenti içine girmem ben şu tarih olsun diye.Çünkü

Beklenti demek=Üzüntü demek
Beklenti demek=Kocaman bir hayal kırıklığı

Aklıma düşürmeden zamana bırakmak benim için en iyisi.Neden şimdi bunları yazdım.Çünkü blogunu beğeni ile takip ettiğim sevgili Emine mimlemiş beni.Yeni yılda gerçekleşmesini istediğin 12 dileğini söyleyiver demiş.Kendim için sadece 2012 kısmını değiştiriyorum bazı şeyleri zamana bırakıyorum düşüncelerimin de rotasız bir şekilde gezip yormaması adına.Evet önce ön hazırlık yapıyorum.Yani çakralarımı açıp, evrene göz kırpıp 12 dileğimi kulağına fısıldıyorum ha birde yatmadan önce üç göbek atıyorum.

İlk madde ülkem için.Evet bireysel huzur önemli ama ondan daha önemlisi toplumsal huzur.Hepimiz gördük 2011 yılında ülkemiz ne badireler atlattı.Evlerimizde felaketler olurken yedik,içtik yeri geldi güldük lakin huzur içinde yatabildik mi?Kaygılandık, geleceğimizden endişe ettik.O yüzden ilk dileğim toplumsal huzur, barış ve mutluluk.Sonra töre cinayetleri olmasın,ülkemde kız çocukları okula gönderilsin, hayvanlara eziyet edilerek elde edilen kürkler moda diye omuzlarda taşınmasın illa da taşıyacaklarsa kendi derileri olsun,kadınlara –çocuklara fiziksel-psikolojik şiddet uygulanmasın,hani birde olursa ne güzel olurdu dengeli gelir dağılımı...

Ailem ve sevdiklerim için sağlık.Sağlık olmadan huzur da mutluluk da olmuyor çünkü.Bir de sevdiklerim hep kapsama alanımda olsun.

2011 yılında güzel insanlarla karşılaştım ben yine güzel insanlarla,güzel düşüncelerle karşılaşayım.Biliyorum ki güzel insanlar hayatı kolaylaştırıyor, güzel insanlar hayatı renklendiriyor,güzel insanlar karşı tarafı çoğaltıyor.Bir de derim ki ben hayatımı zorlaştıranlar bu sene ve mümkünse diğer seneler eksilmemek adına benden uzak dursun.Onların alıp götürdükleri sonradan yerine konulamıyor....

Ev borcumuz çabucak bitsin biz rahata erelim:)Çabucak bitsin ki yeni yerlere,yeni kültürlere yeni geleneklere nice to meet you diyerek kucak açalım.Navigasyon ile bir bütün olup benim sırtımda çanta,Erol’un sırtında tontalak ile gezmenin dibine vurup çok güzel anılar biriktirelim

Bak bunun için tarih belirtiyorum(bu sene olsun) Erol bana Fotoğrafçılık kursu hediye etsin ama öncesinde 10 numara bir makine alsın.Ve bu dileğimin en kısa bir biçimde iadeli taahhütlü olmak şartıyla ilgili adrese ulaşmasını bekliyorum.

Kanaviçe ya da dikiş dikmeyi öğrenmek...Bıktım artık çünkü bir gömlek düğmesini bile Erol’un anneme diktirmesinden.Ben yaparım diyorum yo adam beni ezip anneme getiriyor.Sertifikamı alıp Erol’un gözüne sokmak en büyük dileğim.Bir hayal canlanıyor gözümde.İşyerinde öğlen tatilimde kasnağım elimde kapıya sırtımı dönmüşüm pencereye yüzüm dönük kanaviçe işliyorum.Kapı aralanıyor belli bir kültürle büyümüş, Amerikalılarda da eğitim görmüş işverenim Ayla hanım ne yapıyorsun diyor.Hiçççç huzuru işliyorum beynime.....

Tontalağım okulunda faaliyetlere katılsın, evde birlikte faaliyet yapmaya başladığımızda ise hayır anne ders saati değil oyuncak saati demesin istiyorum.Şaka bir yana başarı, mutluluk, huzur,sağlık oğlumun yakasına yapışsın hiç bırakmamasını diliyorum.

Ortaköy de anname yakın deniz gören bir yalı, bebeğe demirlemiş bir yat ne bilim evden yata gidebilmek için bir Touareg (vw grubunda çalışırken başka marka söylemeyelim ayıp olmasın),bir bahçıvan,bir aşçı dersem lütfen inanmayın .Benim için para hiçbir zaman bir amaç olmadı.Para ihtiyaçlarımı giderebilmek ve insanca yaşabilmek için bir araçtı.O yüzden alın teri ile kazandığım işimde dalga geçer gibi değil,insana yakışır bir zam istiyorum yani brüt üzerinde%3,%5 demeden.Ya da en iyisi yeni bir başlangıç yapabilmek için işimden ayrılabilmek için birazcık cesaret.

Biraz daha kendime zaman ayırabilmek ...Eskisi gibi spor yapmak gibi,spor yapıp dinlenmek gibi. Tai box, step vs hiç farketmez toksinlerimden arındıkça ohh be dünya varmış demek..

Annemin de dediği gibi gençliğimin kıymetini bilmek istiyorum....Vakit varken daha hakedene hak ettiği değeri vermek,negatif düşünceleri bertaraf etmek,oyyy bea bu dünyada ben ve benim isteklerim de var arkadaş diyebilmek......

Gardolabım yeni ciciler istiyor sesini duyuyorum.Yeni senede sesine kulak verip yeni pırtılar almak istiyorum.Ama bunu alışverişe gitmeden, daha fazla ertelemeden,avmler de dolaşmadan yapmak istiyorum. Ben var ya ben alışverişten nefret ediyorum.

Bir de evin kendi kendine temizleme özelliği olsun, bir hafta ütü yapmayınca o kadar çoğalmasın diyorum yani ben şimdi çok mu birşey istiyorum.

Şimdi ben bu bu mimi;Fulya,Bahar,Hypo,Nilhan,Sibel,Elif,Bahriye,Otuzundan sonra,Ben kızımın Delisiyim,Bir güzel Çift,Nil,domatessuyu.12 kişiye gönderdim lakin mim cevaplamayı sevmiyorlarsa sorun değil

Not:13. dileğimde bu link verme işinin daha basit bir yöntemi bulunsun istiyorum:)

17 yorum:

annesiningülü dedi ki...

yaşasın bir mimim daha oldu :)
hepsi tez zamanda olsun inşallah ;)

pınar dedi ki...

Sizin ne güzel dilekleriniz var.
Gerçekleşmesi dileğiyle.

Size çok teşekkür ederim.Daha önce bu mimi çok egoistçe cevaplamıştım :)

otuzundansonra dedi ki...

ne güzel dilekler bunlar,özellikle toplumsal dileklerine aynen katılıyorum kişisel dileklerin için kalben amin ,inşallah diyorum.sevgiler
Bu arada Mim için ayrıca çokkk teşşekürler,cevaplayacağım en kısa sürede.

hypo dedi ki...

Çok düşüncelisin. en kısa zamanda cevaplayacağım.

Ayla dedi ki...

Bahar hayırlısi ise inşallah olsun.

Domatesuyu teşekkür ederim.Tekrar bakacağım blogunuza merak ettim isteklerinizi:))

Otuzundan sonra teşekkür ederim inşallah gerçekleşir, gerçekleşmese de sorun değil bir şekilde hayat ediyor,Mimi merakla bekliyorum:)

Cüneyt bekliyorum bakalım neler bekliyorsun yeni seneden:)

Nil dedi ki...

13. dilekte hemfikirim. o yüzden artık eklemiyorum. ne bu ya tek tek sayfayı aç kopyala bağla ( aaaaaaaaaa)
bugün olmaz ama belki yarın cevaplarım olur mu Aylam. baya ortak dileklerimiz varmış :)

Ayla dedi ki...

Nilhancım bunaltma kendini sen zaman olarak ne zaman müsaitsen o zaman olsun.13 dilek deme bana o linkleri vereceğim diye canım çıktı benim:)

Sibelbek dedi ki...

oooyyy! isteklerimi 12 adetle nasıl sınırlandırayım ben şimdiii!!! :D

Ayla dedi ki...

Sibel bende 12 adet istek ne yazayım dedim sonra yazdıkça yazdıkça ne çok şey istiyormuşum dedim şimdi tekrar yazsam 12 adet daha çıkar anla yani:)

Emine dedi ki...

Aylacım öncelikle ilgine teşekkür ediyorum..aslında dileklerimizin istediğimiz zamanlarda değil bizim için daha doğru zamanlarda gerçekleştiğine inanıyorum..ve bu inançla senin için tüm dileklerinin en doğru zamanlarda gerçekleşmesini diliyorum..

Ayla dedi ki...

Emine ne demek herzaman asıl ben teşekkür ederim.İnşallah doğru zamanda hayırlısı ise olur.

bahriye-krm dedi ki...

ayla'cım tüm kalbimle katılıyorum dileklerine...ve ben yazsaydım 1-2 hariç tamamı buna benzer şeyler olurdu...dileim en kısa sürede bir bir gerçekleşir bu güzel dileklerin...
*hafta sonu kayınvaldemin sandığını boşalttık...tüm kanaviçeleri topladım kendime...derslerde en kısa sürede başlıyor :))

Ayla dedi ki...

Bahriye çok tşekkür ederim çok şanslısın çok bende isterdim çevremde öyle biri bana ders versin,bakalım neler yapacaksın merakla bekliyorum:)))

BALLI LOKMAM dedi ki...

Hepsi gerçekleşir umarım, herşey gönlünce olsun:)))

Ayla dedi ki...

Ballı lokmam 12 maddenın gerçekleşmesi biraz zor görünüyor ama olsun inşallah hepsi gerçekleşir:))

didem dedi ki...

Dilerim hepsi gercek olsun...

Ayla dedi ki...

didem teşekkür ederim inşallah