Perşembe, Kasım 22, 2007

Fırında Kabak Mücver

Sevdiğim sitelerden biri olan mekanımız mutfakta dolaşırken mücver tarifine rastladım,o kadar güzel görünüyordu ki iştahım kabardı.Son zamanlarda kızartılarak yapılan tüm yemeklerden uzak durduğum için fırın yemekleri cazip gelmeye başladı.İyiki de yapmışım derdirten güzel bir tat oluştu.

İlk etapta biraz tereddütlerim olsa da bence çok güzel bir lezzet,herkese tavsiye ederim. Hatice hanımın sitesindeki gibi bir görüntü malesef yakalayamadım, ama benim suçum:) 6 adet kabak kullanın diyordu ben 5 tane kullandım, bir an önce yemek yiyip evden çıkmak için acele ettiğimiz için o an düşünemedim, ama tadında hiçbir sorun yoktu.Artık karar verdim ilk yaptığım denemelerimi bundan sonra aceleye getirmeyeceğim. Gelelim tarifine,

6 adet küçük kabak
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
tuz

Soğanı ve dereotunu ince ince doğrayıp çukur bir kaba alın. Kuru soğan kullanıyorsanız soğanı da rendeleyin.(Ben sadece kuru soğan kullandım) Kabakların kabuklarını kazıyıp kaba rendeleyin. Küçük kapta yumurta, sıvıyağ, tuz, un ve kabartma tozu karıştırıp kabakların içine ilave edin. Yağlanmış bir tepsiye karışımı yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayin hanimignesi, bu akşam eşime mutalaka bu güzel mücver tarifini yapmasını rica edeceğim. Kendimi asla boyle bir tattan mahrum edemem. Tabi sevdiklerimizde. İyi ki varsınız...

Yunkabu dedi ki...

Mucverle aram duzelmedi bugune kadar. Ama firinda olanini merak ettim dogrusu. Hanimignecim, biliyorsun, benim, sebze yemeklerinden yana pek sansim yok acaba sen bir gun pisirdigin firinda mucverden bana bir dilim ayirir misin? Ben de sevip sevmeyecegime karar veririm:)

Ayla dedi ki...

Ah keşke burada olsan neler yapardım sana.Fulya kızartılarak yapılan mücverin yanında inanılmaz hafif.Bir dahaki sefere birazda peynir ekleyeceğim bakalım nasıl olacak.

Adsız dedi ki...

Ayy ayyy ayyyyy tam da aradığımı buldummm :) Ellerine sağlık, harika görünüyor :)

Ayla dedi ki...

Afiyet olsun ikayra umarım beğenirsiniz:))